Круглий стіл зі стейкхолдерами освітньо-професійних програм «Міжнародні економічні відносини» (бакалавр) та «Міжнародний бізнес» (магістр)

Shares

19 травня 2021 року кафедра цифрової економіки та міжнародних економічних відносин факультету бізнесу та сфери обслуговування Державного університету “Житомирська політехніка” провела круглий стіл з обговорення проектів освітньо-професійних програм «Міжнародні економічні відносини» для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти та «Міжнародний бізнес» для другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 292 «Міжнародні економічні відносини» галузі знань 29 «Міжнародні відносини».

На початку зустрічі було презентовано проекти освітньо-професійних програм «Міжнародні економічні відносини» та «Міжнародний бізнес», описано їх специфічні компоненти та загальне бачення спрямованості програм на формування компетентностей та досягнення результатів навчання.

Організований кафедрою круглий стіл за традицією зібрав всі категорії стейкхолдерів освітніх програм. Взяли участь в обговоренні змісту проектів програм та надали власне бачення проблем, перспектив підготовки бакалаврів та магістрів з міжнародних економічних відносин представники бізнесу:
Тетяна Хурда, менеджер з персоналу компанії «Епіцентр К» (м. Житомир);
Людмила Юрківська, начальник відділу маркетингу та реклами АТ “Житомирський маслозавод”;
Ірина Науменко, асистент ревізора/аудитора Аудиторської фірма «Rådek» (м. Катрінехольм, Швеція).

У заході брали участь й здобувачі вищої освіти всіх курсів денної форми навчання спеціальності. Студенти висловили свої побажання щодо удосконалення змісту освітньої програми.

В цілому, учасники круглого столу висловили цінні рекомендації з модернізації освітніх програм, окреслили напрями та потенціал подальшої співпраці щодо працевлаштування випускників, організації практики студентів та виконання спільних проєктів.

У зустрічі взяли участь Проректор з науково-педагогічної роботи та молодіжної політики Олена Денисюк, заступник декана ФБСО Тетяна Назаренко, члени проектної групи спеціальності та науково-педагогічні працівники кафедри цифрової економіки та міжнародних економічних відносин.

За результатами роботи круглого столу були визначені напрями розвитку освітніх програм та перспективні напрями подальшої співпраці у форматі «кафедра – роботодавці – випускники».

Завідувачка кафедри Катерина Шиманська та члени проектної групи спеціальності висловлюють вдячність всім стейкхолдерам, що долучилися до обговорення, а також Віталію Бондарчуку, Людмилі Каленчук, Олександру Юрківському та Вячеславу Ткачуку за високий рівень організації заходу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */