ІII Міжнародна науково-практична конференція “Applied Linguistics-3D: Language, IT, ELT”

Shares

Напередодні дня філолога, 23-24 травня 2024 року, кафедра теоретичної та прикладної лінгвістики провела у змішаному форматі ІII Міжнародну конференцію «Applied Linguistics-3D: Language, IT, ELT» на базі Житомирської політехніки у партнерстві з провідними українськими та закордонними закладами вищої освіти.

Близько 60 учасників долучилися до науково-практичної події із Черкас, Одеси, Києва, з таких країн як Німеччина, Польща, Литва, Японія. На пленарних виступах було представлено доповіді провідних філологів міжнародної спільноти на тематику викладання перекладу та мовознавчих дисциплін, перекладів української дитячої літератури, перекладів воєнної поезії, бачення перекладацьких студій крізь призму прикладної лінгвістики, застосування сучасних технологій мовного моделювання та значущості генеративного штучного інтелекту в дослідженні мов та у викладацькій практиці. Захід додав мотивації для нових роздумів і плідної дискусії.

Окрім цього, в межах міжнародної науково-практичної конференції, на секції Student’s Corner свої наукові розвідки презентували здобувачі вищої освіти ОПП “Філологія (прикладна лінгвістика)” бакалаврського і магістерського рівнів. Здобувачі-філологи підготували цікаві й актуальні доповіді, взяли активну участь в обговоренні представлених наукових проєктів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */