Захід «Кібербезпека: важливість навчальних програм та особливості їх викладання» від університетського партнера – компанії SoftServe

Shares

Розвиток будь якої сучасної освітньої програми ІТ-галузі неможливий без співпраці та врахування досвіду колег та партнерів як з академічної, так і з професійної спільнот.

У Державному університеті «Житомирська політехніка» такій співпраці приділяється значна увага – гаранти освітніх програм та викладачі, які ці програми реалізують, активно співпрацюють як з колегами з інших університетів, так і з представниками ІТ-галузі. Однією з компаній, з якою налагоджена співпраця є компанія SoftServe. Саме у межах ініціатив цієї компанії викладачі Житомирської політехніки проходили підвищення кваліфікації, долучалися до онлайнових заходів професійного спрямування тощо.

30 січня 2024 року компанія SoftServe провела захід «Кібербезпека: важливість навчальних програм та особливості їх викладання», спрямований на поширення досвіду компанії щодо залучення її фахівців при реалізації освітніх програм за спеціальністю 125 Кібербезпека та захист інформації.

Доповідачем на заході був Михайло Кропива, керівник з інформаційної безпеки компанії SoftServe. Пан Михайло також долучений як викладач до реалізації освітньої програми «Кібербезпека» у Львівському національному університеті ім. Івана Франка. Модерацію зустрічі здійснювала фахівчиня компанії SoftServe Катерина Малаш.

З боку Житомирської політехніки до заходу долучилися гаранти бакалаврської та магістерської освітніх програм Кібербезпека Андрій Єфіменко, Володимир Воротніков та викладачі кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки, які забезпечують викладання як обов’язкових, так і вибіркових освітніх компонент цих освітніх програм.

Протягом заходу пан Михайло представив узагальнене бачення фахівців компанії щодо підготовки студентів за спеціальністю 125 Кібербезпека та захист інформації, поділився: як власним досвідом, так і досвідом колег щодо розробки, реалізації та акредитації програми; власним досвідом викладання фахових дисциплін; досвідом використання онлайнових професійних платформ для формальної та неформальної освіти; новинками, які плануються запровадити до реалізації на програмі.

Наприкінці зустрічі всі учасники скористалися можливістю отримати від пана Михайла відповіді на свої запитання, висловити свої коментарі чи пропозиції за тематикою зустрічі.

Варто зазначити, що переважна більшість рішень, описаних паном Михайлом, вже застосовуються при реалізації освітніх програм Житомирської політехніки. Це і курси з комп’ютерних мереж та кібербезпеки від Cisco Networking Academy, і курси з хмарних технологій AWS Academy, і ресурси кібербезпекової платформи RangeForce.

Щиро дякуємо фахівцям компанії SoftServe та особисто пану Михайлу Кропиві за надзвичайно цікавий та корисний захід.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */