Вебінар «Кібербезпека у системах відеоспостереження та контролю доступу: проблема чи можливість?» від проєкту USAID Cybersecurity Activity

Shares

З початку 2024 року проєкт USAID Cybersecurity Activity (USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України») розширив можливості для професійного розвитку університетських здобувачів вищої освіти за рахунок започаткування серії фахових вебінарів про секторальні особливості кібербезпеки.

Першим заходом цієї серії став проведений 30 січня 2024 року вебінар «Кібербезпека у системах відеоспостереження та контролю доступу: проблема чи можливість?», спікером на якому була директорка напрямку систем кібербезпеки компанії Softprom Ukraine Альона Швецова.

Пані Альона  має понад 20 років досвіду роботи в галузі систем безпеки та є міжнародно визнаною експерткою з систем відеоспостереження та відеоаналітики. Крім того, вона є активним автором фахових видань за напрямом діяльності. Модератором вебінару була пані Олена Кравчук, Workforce Development Manager проєкту USAID Cybersecurity Activity.

З боку Житомирської політехніки до вебінару долучилися здобувачі вищої освіти, які навчаються на бакалаврських і магістерських освітніх програмах Комп’ютерна інженерія, Кібербезпека, Інформаційні відеосистеми та системи контролю доступу, Телекомунікації та радіотехніка, та гаранти цих освітніх програм Олена Головня, Олексій Шелуха, Андрій Єфіменко, Володимир Воротніков, Олександр Андреєв, Віталій Ципоренко та Тетяна Нікітчук. Крім того, до заходу долучилися викладачі кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки та кафедри комп’ютерних технологій у медицині та телекомунікаціях, які забезпечують викладання як обов’язкових, так і вибіркових освітніх компонент цих освітніх програм.

Під час вебінару доповідачка представила такі питання:

  • Про компанію SoftProm та напрямок VideoSecurity.
  • Системи безпеки для критичної інфраструктури: класифікація та особливості.
  • Video Management System.
  • Якою має бути система спостереження обʼєкта критичної інфраструктури.
  • Кібервразливості систем відеоспостереження.
  • Програмне забезпечення для VMS – проблеми вибору та контролю.
  • Що робити з кібервразливостями систем безпеки.

Наприкінці зустрічі, за традицією, доповідачка відповіла на запитання учасників заходу за тематикою доповіді.

Варто зазначити, що матеріал вебінару та використані в ньому публікації у професійних виданнях дають змогу оновити навчальний матеріал освітніх компонент «Системи технічного захисту інформації» та «Системи відеоспостереження, відеосигналізації та контролю доступу».

Щиро дякуємо проєкту USAID Cybersecurity Activity персонально пані Олені Кравчук і пані Альоні Швецовій за надзвичайно цікавий та корисний захід.

P.S.

  1. Запис вебінару доступний на YouTube-каналі проєкту Кар’єра у сфері кібербезпеки, а новини щодо наступних вебінарів – на Facebook-сторінці USAID Cybersecurity Activity.

Координатор проєкту
USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України»
від Житомирської політехніки,
завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки,
к.т.н., доцент Андрій ЄФІМЕНКО

Контакти:
E-mail: yefimenko.andrii@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */