Вебінар «Етичне полювання на неетичних хакерів» від проекту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України»

Shares

Для здобувачів вищої освіти Житомирської політехніки, що навчаються за бакалаврськими та магістерськими освітніми програмами спеціальностей 123 “Комп’ютерна інженерія” та 125 “Кібербезпека та захист інформації”, осінній семестр 2023 навчального року насичений різними освітніми та професійними заходами, які проводить або до яких долучає студентів кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки.

28 листопада 2023 року університетські здобувачі освіти разом з викладачами долучилися до чергового вебінару «Етичне полювання на неетичних хакерів», який продовжив розпочату проєктом USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» на початку 2023 року серію зустрічей з фахівцями провідних компаній та професійних спільнот, що займаються різними питанням кібербезпеки та захисту інформації. Загальна аудиторія вебінару склала майже 200 осіб.

Доповідачем на вебінарі був засновник спільноти українських хакерів-активістів HackYourMom Микита Книш. Пан Микита в українському фаховому середовищі є відомою особистістю, що поєднує популяризацію кібербезпеки з хакерською діяльністю для захисту українського кіберпростору від потенційних загроз. Він присвятив більше 10 років галузі кібербезпеки, а з початком повномасштабної війни разом із своєю командою здійснює активний захист українського кіберпростору.

Модерувала захід пані Олена Кравчук, Workforce Development Manager проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України».

Під час вебінару було розглянуто ефективні техніки та напрацюваннями щодо:
• виявлення неетичних хакерів за їх цифровими ідентифікаторами;
• проведення кіберрозвідки на основі відкритих джерел інформації (OSINT);
• дотримання правил в хакерському середовищі тощо.

Це вебінар мав суттєву відмінність від попередніх вебінарів, які проходили у традиційному форматі «доповідь – відповіді на питання», а саме – формат Mind Map у поєднанні з живим спілкуванням з аудиторією. Протягом більше ніж двох годин слухачі задавали власні запитання та відповідали на запитання доповідача, відстоювали свої думки, дискутували з різних питань галузі кібербезпеки. Це повідомлення не може вмістити всі питання та теми вебінару, тому радимо переглянути його запис за посиланням на фейсбук-сторінці проєкту USAID – Етичне полювання на неетичних хакерів.

Щиро дякуємо проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» та персонально пані Олені Кравчук і пану Микиті Книшу за надзвичайно цікавий та корисний захід. P.S.
1. Проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України (USAID Cybersecurity Activity)» організовує подібні події щомісяця. Будь ласка, стежте за оголошеннями та долучайтеся.

Координатор проєкту
USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України»
від Житомирської політехніки,
завідувач кафедри компʼютерної інженерії та кібербезпеки,
к.т.н., доцент Андрій ЄФІМЕНКО
Контакти:
E-mail: yefimenko.andrii@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */