Нове обладнання компанії Mikrotik для нових досягнень здобувачів вищої освіти Житомирської політехніки

Shares

Для роботодавців важливим чинником, що підвищує рівень цінності випускника з будь якої освітньої програми, є професійні компетентності, які відповідають сучасному стану галузі. Для ІТ-спеціальностей набуття таких компетентностей неможливе без опанування навичок застосування новітніх апаратних та програмних рішень. Виконання лабораторних і практичних робіт на сучасному мережевому обладнанні та з використанням сучасних операційних системи та програмного забезпечення – це саме та чудова можливість вдосконалити здобуті теоретичні знання та отримати нові корисні вміння.

Стейкхолдери-роботодавці кафедри комп’ютерної інженерії і кібербезпеки як ніхто розуміються на важливості формування актуальних компетентностей майбутніх фахівців і висловлюють готовність долучитися до процесів оновлення університетської лабораторної бази. Це зумовлено тим, що мережеві та кібербезпекові технології ні на мить не зупиняються у своєму розвитку, відповідно стейкхолдерам потрібні фахівці, які володіють новітнім інструментарієм.

Однією з компаній, на обладнанні якої побудована велика кількість мереж різного розміру та рівня складності в Україні та світі, і фахівці з налаштування та експлуатації обладнання якої затребувані ринком, є компанія Mikrotik. Ця компанія максимально швидко запроваджує останні інновації у свої рішення. Відповідно з появою нового стандарту бездротових Wi-Fi 6 фахівці компанії оновили свої лінійки мережевого обладнання, додавши цей стандарт з його новим функціоналом і особливостями.

Пристрої, вироблені компанії Mikrotik вже використовуються в освітньому процесі Житомирської політехніки при вивченні освітніх компонент «Бездротові мережі», «Побудова захищених мережних інфраструктур на базі обладнання Mikrotik», «Мережна безпека» тощо, а також при виконанні курсових проєктів та бакалаврських і магістерських випускних робіт здобувачами з освітніх програм «Комп’ютерна інженерія», «Кібербезпека», «Інформаційні відеосистеми і системи контролю доступу».

Завдяки допомозі стейкхолдерів відбулося суттєве розширення лабораторної бази кафедри комп’ютерної інженерії і кібербезпеки новими флагманськими зразками високопродуктивних дротових маршрутизаторів MikroTik RB5009UG+S+IN та бездротових маршрутизаторів MikroTik hAP ax2. І ці пристрої після тестування вже найближчим часом будуть застосовуватися в освітньому процесі.

Щира подяка колегам за надану підтримку.

Кафедра компʼютерної інженерії та кібербезпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */