Представниці Житомирської політехніки – учасниці програми Університету ім. Адама Міцкевича (Познань, Польща)

Shares

Представниці факультету педагогічних технологій та освіти впродовж життя – учасниці програми Університету ім. Адама Міцкевича (Познань, Польща) Interdisciplinary Study in the Humanities / Інтердисциплінарні студії в гуманітаристиці!

Доцент кафедри теоретичної та прикладної лінгвістики Євгенія Канчура та студентка групи Ф-1 Дарина Пархомчук взяли участь у роботі літньої школи Університету ім. Адама Міцкевича.

Університет є одним з найпотужніших в Польщі (третє місце в рейтингу класичних університетів, п’яте – в загальному рейтингу), він відомий актуальними дослідженнями й розробками, здійсненими на основі широкого міжнародного співробітництва.

Лекції провідних професорів Університету, Рафала Вітковського, Якуба Рибки, Конрада Домінаса, розкрили нові аспекти інтеграційних процесів та можливостей академічного партнерства, представили систему взаємодії, що ґрунтується на міжуніверситетських проєктах, таких як альянс EPiCUR (університети Австрії, Греції, Голландії, Данії, Німеччини, Польщі та Франції), продемонстрували здобутки в галузі новітніх технологій, окреслили засади нової медійності.

Нові методики дослідження, які можна застосовувати як в природничих, так і в гуманітарних науках, представили професори Університету імені Адама Міцкевича, керівники та засновники Лабораторії інтедисциплінарних студій, Войцех Миколайчак та Рафал Димчик.

Організатори програми Костянтин Мазур (університет ім. Адама Міцкевича) та Ігор Кривошея (Уманський державний педагогічний університет ім. Павла Тичини) поділилися результатами власних досліджень та доклали максимум зусиль для встановлення інтеграції науковців і студентів одинадцяти університетів України (Волинського НУ ім. Лесі Українки, Донецького НУ ім. Василя Стуса, Житомирської політехніки, Київського університету ім. Бориса Грінченка, КНУ імені Тараса Шевченка, Переяславського університету ім. Григорія Сковороди, Сумського державного університету, Уманського ДПУ ім. Павла Тичини, Харківського НПУ ім. Г.С. Сковороди, Харківського НУ ім. В. Н. Каразіна, Херсонського державного університету).

Академічна взаємодія, нові методики дослідження, нові ідеї та натхнення для подальшої роботи, – за все це дякуємо організаторам Школи та Познанському університету імені Адама Міцкевича.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */