Відкрита лекція з експертом-практиком Олександром Ревнівцевим та студентами Житомирської політехніки

Shares

В рамках проекту технічної допомоги ФАО/ ЄБРР «Програма з питань охорони здоров’я тварин, безпеки та якості харчових продуктів у Молдові та Україні» 12 квітня 2023 року відбулася відкрита лекція з експертом-практиком Олександром Ревнівцевим та студентами групи ГРС-5 на тему:  «Продовольча безпека держави: оцінка та загрози».

Олександр Ревнівцев  – експерт зі здоров’я тварин та зменшення ризиків захворювань, національний координатор напряму опитувань ФАО (ООН), лікар ветеринарної медицини. ФАО – Продовольча та сільськогосподарська організація ООН.

На лекції з дисципліни: «Гігієна та санітарія в галузі» студенти дізнались про роботу FAO у світі. Про відкриття офісу цієї міжнародної організації в Україні у 2022 році для допомоги у вирішенні питань продовольчої безпеки під час масштабних військових дій.

Важливою була інформація про систему ХАССР і її роль у підвищенні якості продовольчої продукції, досвід впровадження ХАССР в Україні. Після лекції, на практичному занятті здобувачі розглядали конкретні загрози продовольчій безпеці держави.

Особливий інтерес викликала інформація про особливо небезпечні інфекційні та інвазійні захворювання, причиною яких може стати порушення санітарно-гігієнічних вимог.

Студенти вдячні за можливість відвідати зустріч з фахівцем та дізнатися актуальну інформацію про напрями діяльності міжнародної організації ФАО щодо питань продовольчої безпеки в Україні та світі, що стане в нагоді для подальшого професійного розвитку в сфері готельно-ресторанного бізнесу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */