Підсумки відеоконкурсу читців до Дня Захисників та Захисниць України «Поетично-патріотичний марафон від Житомирської політехніки»

Shares

13 жовтня 2022 року на факультеті педагогічних технологій та освіти впродовж життя відбулося урочисте підведення підсумків відеоконкурсу читців до Дня Захисників та Захисниць України «Поетично-патріотичний марафон від Житомирської політехніки».

Протягом 3-х тижнів усі охочі мали нагоду представити свій заклад освіти чи місце роботи. Відео із записами прочитання поезії надсилалися на вайбер, телеграм, електронну пошту оргкомітету, розподілялися за номінаціями та оцінювалися незалежним журі.

За цей час до оргкомітету надійшло 68 заявок від учасників різного віку та з різних закладів. Поетично-патріотичний марафон охопив широку географію: м. Житомир та Житомирська обл., зокрема м. Бердичів, м. Коростень та Коростенський р-н, Андрушівський р-н, Житомирський р-н, Київська, Кіровоградська, Черкаська обл., м. Вінниця та м. Миколаїв. Тому сміливо можна назвати відео-конкурс всеукраїнським.

Організатором та координатором проєкту стала Ірина Гайдай, к.п.н., старший викладач кафедри педагогічних технологій та мовної підготовки. Відеороботи оцінювалися незалежним журі у складі Наталі Андрійчук, к.ф.н., доцента, завідувача кафедри педагогічних технологій та мовної підготовки, Світлани Саннікової, старшого викладача кафедри педагогічних технологій та мовної підготовки, та Людмили Суворової, к.ф.н., старшого викладача кафедри педагогічних технологій та мовної підготовки.

В урочистостях взяли участь Олена Денисюк, к.е.н., доцент, проректор з науково-педагогічної роботи та молодіжної політики Державного університету «Житомирська політехніка», Оксана Черниш, к.ф.н., доцент, декан факультету педагогічних технологій та освіти впродовж життя.

Відеороботи оцінювалися за 5 номінаціями: «Найкращий учнівський виступ», «Найкращий студентський виступ», «Авторська поезія», «Колективний творчий виступ», «Приз глядацьких симпатій».

У номінації «Найкращий учнівський виступ» за результатами голосування незалежного журі було відзначено грамотами таких учасників:

  1. Карташова Софія 1-Б клас. Житомирська міська гімназія №3
  2. Журавель Анастасія, 2-А клас, ЗОШ № 22
  3. Ільніцький Роман, 3-А клас ЗОШ №6 ім.В.Короленка
  4. Кирпонос Арсен, 3-А клас ЗОШ №6 ім.В.Короленка
  5. Шурпило Марія, КЗ «Верблюзький НВК» Кіровоградська обл.
  6. Григоренко Софія, 9-А клас Житомирського екологічного ліцею №24.
  7. Криніцька Анастасія, 11-В клас Наукового ліцею Житомирської політехніки.
  8. Устимчук Анастасія, 11-В клас Наукового ліцею Житомирської політехніки.

Також було вручено подяки закладам загальної середньої освіти, зокрема КЗ «Верблюзький НВК» Кіровоградської області, з якого надійшло найбільше заявок серед ЗЗСО – 8, а також Науковому ліцею Житомирської політехніки, від якого надійшло 7 відео. Крім того, вручено подяки ЗВО: Житомирському базовому фармацевтичному фаховому коледжу, Житомирському медичному інституту, Бердичівському педагогічному фаховому коледжу, Національному університету кораблебудування імені адмірала Макарова, м. Миколаїв.

У номінації «Авторська поезія» грамотами були відзначені Бондарчук Каміла, 8 клас, Фастівська ЗОШ №1, Київська обл. та Поліщук Марина, група ПЛ-5, Житомирська політехніка.

У номінації «Найкращий студентський виступ» було визнано найкращими відеороботи Тарабан Наталії, група ПВ-5, Войналович Юлії, група ТЗНС-41, Житомирська політехніка та Поди Аделіни, 313 група, Житомирський базовий фармацевтичний фаховий коледж.

Окремо було відзначено подякою за активну участь у конкурсі студенток групи НЗ-3, від якої надійшла найбільша кількість відеоробіт.

У номінації «Колективний творчий виступ» перемогу здобула відеоробота 102 групи лікувальної справи Житомирського медичного інституту. Також було відзначено відео групи НЗ-1 факультету гірничої справи, природоохоронних технологій та будівництва Житомирської політехніки та колективне відео Дячук Вікторії, Бердичівський педколедж та Дячук Дарини, 4 клас, ЗОШ №14 м. Бердичева.

Подяка та спеціальний заохочувальний подарунок також отримав найменший учасник конкурсу – Файдов Тімур, якому всього 3 роки!

У відеоконкурсі також взяли участь і дорослі учасники. Це Винар Світлана, вихователь Немішаївського закладу дошкільної освіти, Київської обл. та професійна поетеса Семенюк-Білоус Леся, м. Вінниця.

Найдовгоочікуванішою стала номінація «Приз глядацьких симпатій», яка обиралася за кількістю переглядів у мережі Фейсбук. З результатом більше в більше 3,5 тис переглядів абсолютну перемогу тут здобула Петрук Ірина, учениця 5 класу Немішаївського ліцею №1, Київська область, яка прочитала авторську поезію.

Всі учасники конкурсу були нагороджені подяками від Державного університету «Житомирська політехніка».

Спеціальним призом від декана факультету педагогічних технологій та освіти впродовж життя Житомирської політехніки Оксани Черниш була нагороджена Шурпило Марія, учениця 6 класу, КЗ «Верблюзький НВК» Кіровоградська обл., за своє надзвичайно емоційне відео.

Підсумовуючи результати поетично-патріотичного марафону, варто зазначити, що цей відеоконкурс вийшов далеко за межі мети, яку ставили організатори, і став своєрідною психологічною підтримкою і розрадою як для учасників, так і для оргкомітету у складний час для нашої держави. Незважаючи на обставини, відеоконкурс відбувся, а урочисте підведення підсумків було проведено у онлайн-форматі з урахуванням заходів безпеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */