Еразмус+ /Мобільність: студентки-філологині про навчання в Університеті Думлупінар (Туреччина)

Shares

Студентки третього курсу, спеціальності «Філологія» (Прикладна лінгвістика) Житомирської політехніки, – Зоряна Осипенко та Анюта Шикало, навчаючись на базі турецького ЗВО-партнера протягом весняного семестру 2021-2022 н.р., завдяки наполегливій праці, загартованості та старанності успішно опанували обрані ними та узгоджені академічними керівниками обох ЗВО навчальні курси, досягли високого рівня підготовки з фахових предметів, пізнали всю красу та водночас складність турецької мови, а також сповна поринули в турецьку культуру.

Завдяки довготривалим стосункам між Державним університетом Житомирська політехніка та Університетом Думлупінар і, зважаючи на ведення повномасштабної війни з боку країни-агресора на території України, турецький партнер посприяв студенткам у продовженні терміну їхнього перебування на навчанні за рахунок коштів проєкту протягом осіннього семестру 2022-2023 н.р.

Дівчата, сповнені вражень, прокоментували участь у програмі:

«Нам надзвичайно пощастило опинитися у Туреччині і отримати такий незабутній досвід. Було трохи тривожно покидати місце свого комфорту – дім, але воно того варте! Кютаг‘я – містечко невелике, але люди дуже привітні, завжди готові допомогти. Спочатку був невеликий мовний бар’єр, адже турецьку мову ми не знаємо, проте зараз ми вже призвичаїлися. Ми поступово вивчаємо мову, намагаємося трохи спілкуватися турецькою.

Система навчання відрізняється від української, але нам дуже подобається! Пари досить класні, викладачі завжди тримають студентів зацікавленими.

Також у нас з’явилося багато друзів – наші ментори, одногрупники, друзі наших одногрупників. До того ж, в нас тепер є багато знайомих із різних країн – студенти програми Erasmus+. Сумувати тут не доводиться. 

У вільний час (вихідні, канікули, святкові дні) ми намагаємося подорожувати, відвідувати цікаві місця. Подібних емоцій ми ще ніколи не відчували. Від місцевих краєвидів захоплює дух. 

Дякуємо Державному університету «Житомирська політехніка» за такі можливості!»

Співпраця з Університетом Думлупінар продовжується, а отже, і можливості зростають.

Зацікавлені в участі у програмі – слідкуйте за новинами щодо чергових оголошень про відбір та конкурсні умови на сторінках відділу міжнародних зв’язків в соц мережах Instagram та Facebook.

Приєднуйтеся та ставайте частиною родини Еразмус+!

Відділ міжнародних зв‘язків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */