Підвищення ефективності освітнього процесу з біомедичної інженерії, телекомунікацій та радіотехніки

Shares

Житомирський державний технологічний університет проводить активну роботу щодо модернізації та осучаснення освітньо-професійних програм. Нещодавно було відкрито лабораторію “Біомедичної інженерії” із сучасним обладнанням, яке вже студенти використовують під час практичних та лабораторних робіт.

13 березня 2019 року в межах циклу заходів з покращення підготовки студентів, кафедрою біомедичної інженерії та телекомунікацій було проведено круглий стіл з роботодавцями «Підготовка фахівців з біомедичної інженерії в сучасних умовах».

15 березня 2019 року кафедра провела круглий стіл «Підготовка фахівців з телекомунікацій та радіотехніки в сучасних умовах».

До участі у круглому столі було запрошено представників організацій м. Житомира таких як „Український державний центр радіочастот”, ТОВ „Radionix” , ПАТ «Електровимірювач», ТОВ ЦЕРТА, ТОВ «ДІВІКС», Інтернет-провайдер Net-City, ПрАТ Київстар, організація з обслуговування та ремонту мобільних пристроїв та представників відділу оптичних ліній передач інтернет-провайдера, а також підприємств м. Житомира, що пов’язані з біомедичною інженерією: Обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського (відділення діалізу та фізіотерапевтичного відділення), Обласного медичного консультативно-діагностичного центру, ТОВ “Медтехніка”. Участь брали також і представники адміністрації ЖДТУ, завідувачі та викладачі профільних випускових кафедр факультету інформаційно-комп’ютерних технологій, представники студентської спільноти.

Завідувач кафедри біомедичної інженерії та телекомунікацій Нікітчук Тетяна Миколаївна представила навчальні плани спеціальностей 163 «Біомедична інженерія» та 172 «Телекомунікації та радіотехніка» у розрізі дисциплін підготовки та технологій, що вивчаються.

Учасники круглого столу виклали своє бачення підготовки фахівців з даних спеціальностей, внесли пропозиції, пов’язані зі зміною послідовності викладання дисциплін, введення нових тем, необхідність запровадження дуальної освіти, можливість участі представників бізнесу в освітньому процесі та перспективи запровадження нових дисциплін тощо.

Результати дискусії будуть враховані при розробці навчальних планів на наступний навчальний рік.

Щиро вдячні гостям заходу за участь, рекомендації та конструктивні поради щодо покращення якості підготовки спеціалістів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */