Стратегічна сесія на факультеті економіки та менеджменту ЖДТУ з партнерами

Shares

22 березня 2019 р. з метою розробки спільних кроків для посилення партнерства в частині удосконалення процесу підготовки бакалаврів і магістрів зі спеціальностей факультету економіки та менеджменту, вибудовування дуальної форми здобуття освіти за ініціативи і сприяння ректорату Житомирського державного технологічного університету в конференц-залі відбулась стратегічна сесія з партнерами університету.

На заході були присутні керівники та лідери управління партнерських компаній, установ, організацій: ТОВ «ІСМ Україна», ТОВ «Кромберг енд Шуберт Україна ЖУ», ПАТ «Житомирський маслозавод», ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат», мережі салонів краси «Венеція», ТОВ «Валіс», ПАТ КБ «ПриватБанк», ПАТ «Ощадбанк», агенції дизайну, Департаменту праці, соціальної та сімейної політики, Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики, служби управління персоналом Житомирської обласної державної адміністрації, завідувачі випускових кафедр, гаранти та члени проектних груп освітньо-професійних програм, науково-педагогічні працівники та проактивні студенти факультету.

З вступним словом до гостей звернулись: проректор з науково-педагогічної роботи та молодіжної політики університету, кандидат економічних наук, доцент О.Г. Денисюк; в.о. декана факультету економіки та менеджменту, доктор економічних наук, професор Г.М. Тарасюк, які відзначили важливість активного розвитку співпраці з представниками влади та бізнесу для задоволення попиту у фахівцях зі спеціальностей факультету економіки та менеджменту та підвищення затребуваності компетенцій випускників в майбутньому.

Надалі керівники проектних груп освітньо-професійних програм:  к.е.н., доцент Ю.В. Богоявленська (завідувач кафедри управління персоналом та економіки праці), к.е.н., доцент кафедри менеджменту і туризму О.П. Пащенко (керівник проектної групи) та к.е.н., доцент кафедри економіки та підприємництва О.О. Юшкевич (керівник проектної групи) презентували навчальні плани освітньо-професійних програм у межах своїх спеціальностей.

Мейн-стрімом заходу стало обговорення з роботодавцями структур навчальних планів підготовки бакалаврів і магістрів, а також окреслення перспектив з питань практичної підготовки студентів в університеті, в партнерських компаніях та розширення можливостей для їх працевлаштування.

На даній стратегічній сесії представникам підприємств (організацій, установ) було запропоновано взяти участь у ряді заходів в університеті для прискорення наближення навчального процесу до потреб сучасної економіки, серед яких: проведення публічних лекцій для студентів, проведення навчальних семінарів і тематичних сесій для розробки загальних і фахових компетенцій, участь у розробці освітньо-професійних програм, надання можливостей студентам для проходження виробничої практики, участь представників компаній в обговоренні тем та захисті кваліфікаційних випускних робіт тощо.

В свою чергу, партнерами-роботодавцями було сформовано перелік рекомендацій для впровадження у навчальних процес, що стосуються актуальності навчальних дисциплін, які викладаються, спільних програм професійної адаптації, розвитку «м’яких» компетенцій у фахівців, вміння застосовувати інноваційні технології.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */