Диплом ІІІ ступеня студентки ФБСО на Всеукраїнському конкурсі наукових робіт зі спеціальності «Економічна аналітика та статистика»

Shares

22 квітня 2021 року на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся другий етап ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей за спеціалізацією «Економічна аналітика та статистика» у формі підсумкової науково-практичної онлайн-конференції.

Метою конкурсу є стимулювання участі творчої молоді у вирішенні актуальних проблем економіко-статистичного аналізу, моделювання та прогнозування, активізація наукової і прикладної дослідницької роботи студентів у сфері кількісного оцінювання та моделювання соціально-економічних явищ і процесів.

На Конкурс надійшло 36 студентських наукових робіт від 22 закладів вищої освіти України. Державний університет «Житомирська політехніка» представив 3 роботи, які були підготовлені студентками кафедри цифрової економіки та міжнародних економічних відносин Краснобокою Анною, Мельник Каріною (група ЕК-1) та Назарчук Оксаною (група ЕПМ-18). Науковим керівником всіх робіт була к.е.н., доцент кафедри цифрової економіки та міжнародних економічних відносин Овандер Наталія.

На основі результатів рецензування наукових робіт галузевою конкурсною комісією претендентами на перемогу було визначено 9 авторів, серед яких була наукова робота Краснобокої Анни на актуальну тему «Економетричне моделювання вартості криптовалюти Bitcoin». В науковій роботі студенткою було проаналізовано світовий ринок криптовалют та фактори впливу на динаміку вартості криптовалюти Bitcoin за допомогою кореляційно-регресійної моделі. Інші учасники від Житомирської політехніки – Оксана Назарчук (тема роботи «Управління ризиками господарської діяльності») та Каріна Мельник (тема роботи «Фінансове планування бюджетних установ») до участі в ІІ етапі Конкурсу, нажаль,  не були відібрані, проте це не зменшує високого рівня їх наукових робіт та лише спонукає наших учасниць до наукового пошуку у майбутньому!

За рішенням конкурсної комісії, Анна Краснобока була нагороджена дипломом ІІI ступеня за спеціалізацією «Економічна аналітика та статистика» та грамотою «За креативний підхід у науковій роботі».

Вітаємо Анну та її наукового керівника к.е.н., доц. Наталію Овандер з перемогою! Бажаємо всім учасникам Конкурсу творчого натхнення та продовжити наукові пошуки!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */