Вокальний дует Житомирської політехніки – лауреати І премії фестивалю-конкурсу «Музичне сузір’я України» (м. Дніпро)

Shares

23-24 квітня 2021 року у Палаці студентів Дніпропетровського Національного університету імені Олеся Гончара відбувся Всеукраїнський пісенний фестиваль-конкурс «Музичне сузір’я України». У ньому брали участь окремі солісти, дуети, тріо, ансамблі та хорові колективи із різних куточків України. Фестиваль поділявся на два тури, в яких співаки представили журі дві композиції, одна з яких обов’язково українською мовою.

Житомирську політехніку на фестивалі представили студентки Анна Ступак (ФБСО, гр. ПВ-3) і Марія Шваб (ФБСО, гр. ЕК-2) в номінації «Естрадний спів», середня вікова категорія (17-20 років).

Дівчата з дитинства співали в хоровій студії, і вже 3 рік займаються в ансамблі «Акорд» Центру культури студентської молоді Житомирської політехніки. З 2020 року співають дуетом, беруть участь у вокальних конкурсах, є неодноразовими переможцями дистанційних фестивалів.

Дізнавшись про фестиваль «Музичне сузір’я України» наш дует відправив на відбірковий (дистанційний) тур фестивалю відеозапис 2 концертних творів і був запрошений в м. Дніпро, взяти участь в основному турі конкурсу. Фестиваль відбувався в Палаці студентів Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара.

Оцінювали виступи учасників  журі з провідних фахівців мистецтва: Володимир Гудзь – провідний майстер сцени Дніпропетровського академічного театру опери та балету, Катерини Миколайко – солістка Дніпропетровської обласної філармонії імені Леоніда Когана, викладач кафедри Академічного співу Дніпропетровської академії музики імені М.І. Глінки, Ольга Антощук – викладач вищої категорії Дніпрпетровської академії музики імені М. Глінки, Лариса Зозуля – викладач вокалу, член Міжнародної Асоціації викладачів вокалу, засновника Вокального Клубу “SvetStudio”, Вадим Сильничий – композитор, аранжувальник, керівник музичного колективу «Театр КВН ДГУ», керівник проекту «ВЕЧІР ПІРСУ».

Дует Анна Ступак і Марія Шваб виконали в конкурсній програмі сучасну пісню українських авторів «Капай дощику» і відомий англомовний шлягер «Gimme that swing». Під час відкритого обговорення витупів, члени журі відзначили цікавий репертуар дуету, майстернiсть виконання та артистизм, якість двоголосного співу та емоційність учасниць.

Анна Ступак і Марія Шваб нагороджені Дипломами лауреатів І премії у номінації «Естрадний вокал» і отримали у подарунок – витвори митців петриківського розпису.

Окрім конкурсу, наші студентки взяли участь у майстер-класі за вокальними напрямками, бесіді з членами журі «Живе коло для розмови», та відвідали екскурсію Потьомкінським палацем, де відбувався фестиваль.

Вітаємо чарівних дівчат та їх художнього керівника Голуб Любов Миколаївну! Бажаємо нових творчих перемог!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */