Kick-off зустріч по проєкту WIDE AcrossEU – “Підвищення ефективності науково-інноваційного потенціалу та компетенцій в Європейському Союзі”

Shares

4-6 червня 2024 року відбувся kick-off meeting по проекту WIDE AcrossEU («Widen performance in research and innovation capacity and competence Across EU»), що фінансується програмою Горизонт Європа, за підтримки Європейської Дослідницької Виконавчої Агенції.

Офіційне відкриття проєкту проводилось в Університеті Пардубіце (Чехія), на базі корпусу UNIT, в якому поєднано історію становлення та розвитку інженерної ДНК Чехії та є серцем технологічних інновацій, новітні технічні лабораторії технічного університету. Університет є координатором Консорціуму університетів-партнерів проєкту WIDE AcrossEU, які спільно і щотижнево місяцями працювали над підготовкою проєкту, і що сформовано командами:

  • Університету м. Пардубіце (Чехія) – координатор проєкту;
  • Університету Святих Кирила і Мефодія м. Скоп’є (Північна Македонія) – партнер проєкту;
  • Державним університетом «Житомирська політехніка» (Україна) – партнер проєкту;
  • Лапландським університетом м. Рованіємі (Фінляндія) – партнер проєкту;
  • Університетом м. Умео (Швеція) – партнер проєкту.

Захід урочисто відкрито Проректором з досліджень, доц. Toмашем Гейдуком, Ph.D., який підтримав необхідність розвитку міжнародного наукового партнерства та відзначив важливість співпраці.

З презентацією виступила очільниця Офісу розвитку і підтримки проєктів, інж. Моніка Вейходова, представниця Університету-координатора проекту WIDE AcrossEU, яка має потужний досвід підготовки та реалізації міжнародних проектів, з доповіддю “Університет Пардубіце і Офіс розвитку і підтримки проєктів в Університеті Пардубіце”.

Підтримав відкриття проєкту, розкрив потенціал та окреслив можливості розвитку міжрегіональної співпраці пан Мирослав Смейкал, начальник відділу регіонального розвитку Пардубіцького регіону, представивши “Презентацію Регіону Пардубіце”.

Сильні сторони університетів-партнерів і перспективи співпраці представили:

  • Беті Костадіновська Дімітровська, радник з питань досліджень та інновацій Університету Св. Кирила та Мефодія в Скоп’є (Північна Македонія), з доповіддю-презентацією “Університет Св. Кирила та Мефодія в Скоп’є та підтримка проєктів в УКІМ”;
  • Юлія Богоявленська, к.е.н, доц., очільниця Офісу фандрайзингу, доц. кафедри фінансів та цифрової економіки Державного університету “Житомирська політехніка” (Україна), з  доповіддю-презентацією “Державний університет “Житомирська політехніка” та підтримка проєктів в Житомирській політехніці”;
  • Марлен Коллехнер-Аутто, старша спеціалістка Офісу підтримки проєктів Університету Лапландії (Фінляндія), з доповіддю-презентацією “Університет Лапландії та Офіс підтримки проєктів Університету Лапландії”;
  • Агнета Ханелл Пламбек, експерткиня Офісу підтримки досліджень Університету Умеа (Швеція), з доповіддю-презентацією “Університет Умеа й Офіс підтримки досліджень Університету Умеа”.

До презентацій і обговорень долучились всі колеги з університетів-партнерів, які долучились до роботи Консорціуму.

Також захід підтримала представниця Національного контактного пункту Чехії програми “Горизонт Європа” (напрямки ЕІТ, Розширення Участі та Європейська Дослідницька Рада – ERA) пані Анна Восечкова.

Порядок денний також включав обговорення ідей потенційних проєктів, можливостей участі в міжнародних програмах партнерів Консорціуму, яке провела пані Марлен Коллехнер-Аутто.

Команда Консорціуму вдячна євроофіцеру пану Альберто Фернандесу-Віттенбаху, який представив детальну інформацію, очікування, вимоги Програми “Горизонт Європа”, визначив роль Виконавчого агентства з досліджень Європейської комісії (EC-REA), який приєднався до дискусії в режимі онлайн.

Модерацію заходів прекрасно забезпечили пані Моніка Вейходова і пані Рената Волейнікова.

Завершився день презентацією логотипу проєкту та шаблонів презентацій, які партнери можуть використовувати в межах проєкту.

Другий день зустрічі було присвячено деталізації планування та розвитку співпраці. Пані Рената Волейнікова з Офісу розвитку та підтримки проектів провела сесію, яка була присвячена графіку проекту, його завданням,очікуваним результатам, проміжним результатам, етапам та обов’язкам. Після цього відбулися інтенсивні сесії за головуванням пані Моніки Вейходової, з планування роботи проектної команди, які забезпечили узгодженість дій усіх партнерів та їхню готовність до майбутньої роботи.

На третій день роботи у Ректораті команда проекту активно долучилася до розробки стратегії реалізації проекту, опитувальникам, розробці методики роботи зі стейкхолдерами. Працювали над розкриттям змісту основних робочих пакетів, визначенням таймінгу досягнення ключових показників ефективності (КРІ), а також над датами майбутніх зустрічей. 

Під час зустрічі учасники Консорціуму продовжили робочу зустріч на локації Центру науки “SFERA” реновованого простору “Автоматичні млини” .

Команді надали значну підтримку Ректорат, департамент розвитку і підтримки проєктів і багато інших спеціалістів Університету Пардубіце. Результатом зустрічі стало встановлення нових контактів, поширення передового досвіду партнерів та розвиток співпраці. 

Вдячні Партнерам за можливості, проєкт триває!

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or European Research Executive Agency. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them. / Фінансується Європейським Союзом. Висловлені погляди та думки однак належать лише автору (авторам) і не обов’язково відображають погляди Європейського Союзу або Європейської дослідницької виконавчої агенції. Ані Європейський Союз, ані орган, що надає гранти, не можуть нести за них відповідальність.

#WIDE_AcrossEU #HorizonEU #European_Union #EUResearch

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */