Участь студентів у курсі «8-ми крокова програма по роботі з втратою для дорослих, дітей та підлітків»

Shares

Студенти спеціальності 053 «Психологія» продовжують активно набувати практично важливих знань як в університеті так і за його межами. Так з 20 березня 2023 року, стартував базовий курс «8-ми крокова програма по роботі з втратою для дорослих, дітей та підлітків» до якого долучились і студенти Житомирської політехніки спеціальності «Психологія».

Навчання відбувається за сприяння ГО “Інститут психології здоров’я”. Автором і розробником програми «8 крокова програма по роботі з втратою для дорослих, дітей та підлітків» є Центру підтримки в скорботі при Університетській клініці Акергсус, Норвегія.

Метою курсу є засвоєння принципів, послідовність та методи роботи 8-ми крокової програми психологічної підтримки людей, які втратили рідних і близьких. Участь у навчальній програмі допоможе студентам, майбутнім психологам, побудувати роботу із проживанням людиною втрати та впорядкувати тематичний зміст з цієї теми.

Крім того, за допомогою цього навчання можливо забезпечить більш якісну, відповідну до ситуації, професійну підтримку при переживанні втрати близької людини, використовуючи можливість залучення близького оточення, яке може надати допомогу надалі.

В даному курсі брали участь студентки І-ІІІ курсів факультету педагогічних технологій та освіти впродовж життя Левченко Катерина, Голик Антоніна, Ляховець Богдана, Самсонюк Аліна, Фещенко Анастасія.

Даний захід дає можливість розширити та поглибити знання з теми супроводу людини в горюванні. Опрацювання додаткових кейсів по роботі з втратою, а також робота в групах, де психологи, ділилися своїми життєвими ситуаціями та досвідом роботи з втратою та набували вмінь супроводжувати людину в процесі горювання.

Важливу увагу надається також набуттям вмінь опрацьовувати різні види втрат та навчанню методів стабілізації, які психологи застосовують, як в індивідуальній терапії так і в груповій.

Тренерами програми є провідні психологи України: Володимир Волошин, психолог, супервізор, директор ГО “Інститут психології здоров’я”, координатор дивізіону стресу і психологічної травми Національної психологічної асоціації та Юлія Іорш, психологиня, керівник проекту НЦППС (спеціалізація кризова психотерапія, тілесно-орієнтована психотерапія), заступниця голови правління Інститут психології здоров’я.

По закінченню даного курсу, студентки здадуть іспити та за успішним проходженням яких отримують сертифікат.

Неймовірний досвід отримують студентки від організаторів, саме такі заходи дають можливість майбутнім фахівцям психологам збагатити свої знання, та отримати додатковий досвід від провідних українських психологів, які мали справу в роботі з травмою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */