Участь представників Житомирської політехніки у реалізації творчого проекту «Волонтерський мистецький десант «Відсіч»

Shares

Найшвидше і прогресивніше відновлення країни від війни має починається з відновлення психологічного стану її мешканців. Особливу увагу потрібно приділяти найменшим українцям-діткам. Діти, як ніхто інший дуже чутливо реагують на воєнні події в своїх домівках.

У березні 2023 р. ГО «Волонтерський штаб Житомира» розпочав реалізацію творчого проекту «Волонтерський мистецький десант «Відсіч», із залученням дітей ВПО, з багатодітних родин тощо. Психологічний супровід проекту здійснює старший викладач кафедри психології та соціального забезпечення Наталія Харитонова і студентка Юліана Ничипорчук.

Партнерами проєкту є режисер Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. Івана Кочерги Петро Авраменко, управління соціального захисту, культури, освіти в громадах м. Житомира, Бердичева, Звягеля, у Хорошівській громаді і Державний університет “Житомирська політехніка”.

Завдання для психологів у проекті полягає у визначенні психологічного стану дітей під час репетицій, за необхідності рекомендувати консультації спеціаліста, моніторити динаміку психо-емоційного стану дітей-учасників.

«Діти готують виставу на основі віршів своїх однолітків, написаних про теперішню війну. В цих віршах біль, страх, розгубленість, а також сила, злість, рішучість та впевненість у нашій перемозі. Діти війни – особлива історія.. Вони швидко дорослішають та пізнають світ, який демонструє їм свій, мабуть, найстрашніший бік. Ми, дорослі, воліли б захистити дітей від війни. Хотіли б врятувати їх від цього зла.

Та реальність така, що діти України є свідками війни. Тому наше завдання – допомогти їм впоратись зі своїми емоціями, знайти опору в своєму внутрішньому світі та зовнішньому оточенні, дати можливість творчо реалізовуватись незважаючи на війну. Мистецтво, як рятівний жилет. Тримає на поверхні, дозволяє дихати, проживати, відчувати, опановувати себе.» -зазначає голова ГО «Волонтерський штаб Житомира» Галина Чибуровська.

Проект буде реалізовуватись в чотирьох громадах, у Звягелі, в Хорошеві, в м. Бердичів та в Житомирській ОТГ. Тривалість проекту 3 місяці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */