Програми неформальної ІТ-освіти для здобувачів освіти Житомирської політехніки у 2024 році

Shares

Важливою складовою успішної підготовки та професійного розвитку майбутнього ІТ-фахівця є не лише опанування університетської освітньої програми, а й активне використання інших освітніх форм та інструментів, зокрема, неформальної та інформальної освіти.

У Житомирській політехніці питанням розширення освітніх можливостей для здобувачів освіти приділяється значна увага. В університеті створено належну нормативну базу для визнання результатів неформальної освіти як результатів вивчення освітніх компонент в цілому, так і окремих тем або завдань у межах відповідних навчальних дисциплін. Науково-педагогічні працівники університету активно популяризують неформальну освіту та успішно реалізовують практики визнання її результатів.

Адміністрація та науково-педагогічні працівники Житомирської політехніки постійно підтримують наявні та створюють нові можливості використання неформальної освіти за рахунок укладання партнерських угод з ІТ-компаніями та освітніми платформами.

Вже майже 25 років в університеті реалізовується академічна програма Cisco Networking Academy Program. У межах цієї програми зараз опановують різноманітні курси більше 1000 здобувачів освіти з різних освітніх програм. Окрім цієї програми студенти та викладачі останні кілька років також активно використовують можливості освітніх платформ Coursera та Udemy.

Протягом 2023-2024 навчального року Житомирська політехніка разом з компаніями-партнерами розширила можливості неформальної освіти для своїх здобувачів освіти, уклавши угоди з провідними світовими ІТ-компаніями Fortinet, AWS, IBM. Зараз розпочата реалізації академічних програм Fortinet Academic Partner Program, AWS Academy, IBM SkillsBuild відповідно.

Для доступу до курсів платформ Coursera та Udemy можна скористатися інструкцією, розміщеною на сайті університету за посиланням – Безкоштовний доступ до освітніх платформ Coursera та Udemy для здобувачів вищої освіти та викладачів Житомирської політехніки.

Для доступу до курсів академічних програм Cisco Networking Academy ProgramFortinet Academic Partner Program, AWS Academy, IBM SkillsBuild звертайтеся до викладачів-інструкторів кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */