Лекція-екскурсія студентів Житомирської політехніки на ТОВ «Церсаніт Інвест»

Shares

Обов’язковою складовою навчального процесу є практична компонента, яка забезпечує високу якість підготовки та надає здобувачам вищої освіти можливість побачити наочно виробничі процеси.

В межах практичної підготовки для студентів 2-3 курсів (групи ЕК-5, ЕК-6) освітньої програми «Цифрова економіка» спеціальності 051 «Економіка» 23 квітня 2024 року було проведено лекцію-екскурсію на ТОВ «Церсаніт Інвест», що знаходиться в Житомирській обл., Звягельський р-н, с. Чижівка.

ТОВ «Церсаніт Інвест» є дочірнім підприємством Cersanit S.A. (Польща) та найбільшим підприємством в Україні з виробництва керамічної плитки та сантехніки. На побудованому з нуля заводі випускається керамічна плитка під торговою маркою Cersanit, сантехніка з кераміки і акрилу. Також на заводі виготовляється керамічна плитка під торговою маркою Opoczno.

Cersanit – це група компаній, яка динамічно розвивається та працює на міжнародному ринку керамічної плитки та комплексного оснащення ванних кімнат. Асортимент виробів компанії Cersanit присутній у всіх державах Євросоюзу, на ринках Східної Європи, Близького Сходу, а також країн Центральної Азії та Північної Африки. Завдяки розгалуженій структурі «Група Церсаніт» може швидко відреагувати на регіональні виклики і пристосувати своє портфоліо до місцевої специфіки. Вона забезпечує ефективне і професійне обслуговування клієнтів на всій території своєї діяльності.

В ході лекції-екскурсії студенти мали можливість ознайомитись з двома окремими заводами – з виробництва керамічної плитки та сантехнічної кераміки. На кожному із заводів працівниками підприємства, що проводили екскурсію, було надано детальне пояснення всіх технологічних та організаційних процесів виробництва продукції протягом всього виробничого циклу – від приготування суміші до упакування готового продукту.

Особливу увагу відвідувачів привернув сучасний рівень автоматизації та роботизації виробництва керамічної плитки, зокрема – транспортувальні роботи, автоматичні лінії з глазурування та нанесення малюнку на керамічну плитку, автоматів з пакування продукції тощо. На обох заводах відвідувачів очікував дуже теплий прийом, адже печі, в яких випалюють плітку та сантехніку розігріваються до 1200 градусів за Цельсієм. Отже, екскурсія справила незабутнє враження студентів та керівника групи, доцента кафедри фінансів та цифрової економіки Наталію Овандер.

Екскурсія допомогла майбутнім фахівцям з економіки краще зрозуміти процеси, що відбуваються на виробничому підприємстві для подальшого опанування теоретичних знань.

Висловлюємо щиру вдячність керівництву ТОВ «Церсаніт Інвест» за надану можливість побачити сучасне автоматизоване підприємство, працівникам, які проводили екскурсію підприємством за вичерпні відповіді та за цікаву, змістовну та продуктивну зустріч!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */