Візит офіційної делегації Естонської Республіки до Житомирської політехніки

Shares
Сьогодні Державний університет «Житомирська політехніка» став майданчиком для зустрічі офіційної делегації Естонської Республіки та керівництва Житомирщини. До складу офіційної делегації Естонської республіки увійшли:
🔹 Лаурі Хуссар (Lauri Hussar), Президент Рійгікогу (парламенту Естонії);
🔸 Аннелі Кольк (Annely Kolk), Посол Естонії в Україні;
🔹Тоомас Кукк (Toomas Kukk), керівник Департаменту зовнішніх відносин і протоколу парламенту Естонії;
🔸Кадрі Напрітсон-Акуна (Kadri Napritson-Acuna), Радниця Голови парламенту Естонії;
🔹представники Посольства Естонії в Україні за стратегічними напрямами діяльності.

Житомирщину на зустрічі представляли Начальник Житомирської військової обласної адміністрації Віталій Бунечко з колегами та представники Житомирської політехніки.
В конференц-залі університету Віталій Іванович презентував гостям результати спільних напрацювань між українськими та естонськими партнерами для відновлення Житомирщини, проговорили з гостями й перспективні проєкти сьогодення і майбутнього.
Від себе ректор Віктор Євдокимов особисто вчергове висловив глибоку подяку Естонській республіці, в особі наших гостей, за підтримку України, Житомирщини та нашого університету, адже з початком повномасштабної війни ми отримали різностороннє сприяння та неоціненну допомогу, наприклад щодо забезпечення енергетичної стабільності й транспортної мобільності. Естонія – надійний партнер та друг України, який спрямовує на допомогу нашій державі до 1,5% ВВП!
Після цього, традиційно познайомили наших гостей з діяльністю Житомирської політехніки. Ми звернули увагу естонської сторони на надважливості підготовки фахівців за технічними освітніми програмами та ролі відповідних фахівців у відбудові України, гості поспілкувалися з викладачами та студентами у лабораторіях Cisco, відеонагляду, радіотехніки та телекомунікацій, теплопостачання та водовідведення, ознайомилися з роботою та проєктами Інноваційного хабу університету.
Вдячні за високу оцінку діяльності університету зі сторони Голови Рійгікогу (парламенту Естонії) Лаурі Хуссара. На його думку, Житомирська політехніка – приклад того, як наука і технології мають поєднуватися з освітнім процесом.
Візит офіційної делегації Естонської Республіки на Житомирщину продовжується відповідно по програми. Ми ж продовжуємо нашу співпрацю та досліджуємо нові напрями роботи! Support Ukraine! Разом до Перемоги!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */