Онлайн-екскурсія Музеєм грошей Національного банку України для студентів-фінансистів

Shares

В межах Global Money Week 2024 студенти спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» Державного
університету «Житомирська політехніка» разом із запрошеними гостями – студентами-фінансистами Житомирського торговельно-економічного фахового коледжу під керівництвом доктора філософії, ст. викл. кафедри фінансів та цифрової економіки Доманчук Аліни Ігорівни, долучилися до спеціально організованого віртуального туру Музеєм грошей Національного банку України.

Привітав студентів із початком Global Money Week 2024  д.е.н., професор кафедри фінансів та цифрової економіки Петрук Олександр Михайлович та наголосив про цінності грошової системи України у воєнний період. Визначив вимоги фінансового ринку до професії фінансиста та питання актуальності вивчення іноземних мов відповідно до обраної спеціальності д.е.н., професор кафедри фінансів та цифрової економіки Полчанов Андрій Юрійович.

Експозиція музею розповідає про грошовий обіг на українських землях із давніх часів до сьогодення. Співробітник Музею грошей НБУ ознайомив студентів з історією грошових знаків, а також допоміг оглянути експонати з усіх сторін за допомогою 3D ефекту. Загалом у віртуальному турі представлено більше 180 експонатів.

Кафедра фінансів та цифрової економіки прагне всебічно розвивати студентський потенціал, адже невід’ємною складовою формування високої фінансової культури майбутніх спеціалістів фінансового ринку є обізнаність про історію національної грошової одиниці – гривні, яка є історично обґрунтованою та самостійною грошовою одиницею незалежної України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */