Вебінар «Основи перевірки файлів або як створити власний SandBox» від проєкту USAID Cybersecurity Activity

Shares

З початку 2024 року проєкт USAID Cybersecurity Activity (USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України») розширив та покращив можливості для професійного розвитку здобувачів вищої освіти та викладачів українських університетів за рахунок започаткування серії фахових вебінарів про секторальні особливості кібербезпеки. 

Черговим заходом цієї серії став проведений на базі платформи Zoom 27 березня 2024 року вебінар “Основи перевірки файлів або як створити власний SandBox”. Доповідачем на заході був Владислав Радецький, Leading IT Specialist компанії OptiData, який понад десять років реалізовує різноманітні проєкти з інформаційної безпеки. Модератором вебінару традиційно була пані Олена Кравчук, Workforce Development Manager проєкту USAID Cybersecurity Activity.

З боку Житомирської політехніки до вебінару долучилися здобувачі вищої освіти, які навчаються на бакалаврських і магістерських освітніх програмах Компʼютерна інженерія, Кібербезпека та викладачі кафедри компʼютерної інженерії та кібербезпеки, які забезпечують викладання як обов’язкових, так і вибіркових освітніх компонент цих освітніх програм.

Під час вебінару доповідач представив такі питання:

  • термінологія у сфері перевірки файлів та темі Sandboxing;
  • сценарії та задачі аналізу файлів;
  • фішінгові листи, як інструменти доставки файлів зі шкідливим вмістом;
  • приклади реалізації фішингових атак для пакету MSOffice;
  • основні он-лайнові та оф-лайнові інструменти для перевірки файлів та їх функціональні можливості;
  • характеристики найпоширеніших рішень SandBox;
  • аналіз логіки Malware;
  • побудова власної SandBox.

Наприкінці зустрічі, за традицією, доповідач відповів на різноманітні запитання учасників заходу за тематикою доповіді.

Варто зазначити, що матеріал вебінару дає змогу науково-педагогічним працівникам оновити навчальний матеріал відповідних тем освітніх компонент «Тестування на проникнення, етичний хакінг та цифрова криміналістика» та «Тестування на проникнення, виявлення та розслідування інцидентів кібербезпеки».

Щиро дякуємо проєкту USAID Cybersecurity Activity, персонально пані Олені Кравчук і пану Владиславу Радецькому за надзвичайно цікавий та корисний захід.

Запис вебінару доступний на YouTube-каналі проєкту Кар’єра у сфері кібербезпеки, а новини щодо наступних вебінарів – на Facebook-сторінці USAID Cybersecurity Activity  за посиланням https://www.facebook.com/watch/live?ref=watch_permalink&v=931596165085248



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */