Підвищення кваліфікації у Вищій школі публічного управління

Shares

Викладачки факультету національної безпеки, права та міжнародних відносин Оксана Литвинчук та Оксана Лукашук долучилися до проєкту «Запобігання і протидія гендерно зумовленому, зокрема, домашньому насильству», ініційованому Вищою школою публічного управління спільно з Національним агентством України з питань державної служби в межах співпраці з Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA).

Учасники проєкту мали нагоду підвищити рівень обізнаності щодо виявлення, запобігання та протидії випадкам гендерно зумовленого насильства. Говорили про форми гендерно зумовленого та види домашнього насильства. Працювали над європейським та національним законодавством щодо запобігання та протидії насильству за ознакою статі. Ґрунтовно проаналізували суб’єкти, що здійснюють заходи у сфері запобігання насильства за ознакою статі, а також розглянули особливості міжвідомчої взаємодії та забезпечення координації діяльності різних суб’єктів на центральному, регіональному і місцевому рівнях.

Протягом навчання співпрацювали з досвідченими фахівчинями у сфері гендерної тематики: з керівницею Національного тренінгового центру з питань попередження та протидії гендерно зумовленому насильству Наталією Щербак, із сертифікованою тренеркою та гендерною експерткою Світланою Євченко, а також із гендерною експерткою та сертифікованою тренеркою у сфері освіти дорослих Наталією Тарасенко.

За результатами навчання директорка Вищої школи публічного управління Юлія Лихач урочисто вручила учасникам проєкту сертифікати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */