Лекції від стейкхолдерів студентам освітнього рівня «магістр» спеціальностей 073 «Менеджмент» та 076 «Підприємництво та торгівля»

Shares

Для забезпечення набуття компетентностей здобувачами вищої освіти відповідно до освітніх програм важливе значення відіграє організація навчального процесу та залучення лекторів-практиків до проведення занять. Це допомагає поглибити теоретичні знання та застосувати їх в господарській діяльності суб’єктів господарювання.

Так, 14 березня 2024 року студенти-магістранти спеціальностей 073 «Менеджмент» та 076 «Підприємництво та торгівля» прослухали лекцію керівника відділу кадрів Державного університету «Житомирська політехніка» Людмили Нікітчук на тему: «Особливості кадрового адміністрування в умовах воєнного стану», а 20 березня 2024 року лекцію від керівника відділу управління персоналом ТОВ «МА’РИЖАНИ ТЕМП КОМПАНІ» Анни Семенчук на тему: «HR-менеджмент в підприємницьких структурах: проблеми та основні тренди».

14 березня 2024 року Людмила Нікітчук представила магістрантам процеси оголошення конкурсу на вакантну посаду, підбору персоналу, документального оформлення трудових відносин відповідно до чинного законодавства та особливості діяльності кадрових служб в умовах воєнного стану. Також здобувачі отримали змістовні відповіді на питання практичного характеру щодо процедури планування вакантних посад та джерел підбору кадрів, формування договірних відносин роботодавця з трудовим колективом.

Лекційне заняття пройшло у форматі жвавого діалогу, студенти мали змогу обговорити з керівником відділу кадрів проблеми сьогодення щодо пошуку, підбору та мотивації кваліфікованого персоналу та дізнатися про роботу кадрових служб в реальних умовах функціонування суб’єкта господарювання.

20 березня 2024 року на лекційному занятті Анна Семенчук представила студентам глобальні виклики у сфері управління персоналом, сформовані на підставі аналізу діяльності великих світових компаній за напрямами HR-менеджменту, а також акцентувала увагу на тих проблемних моментах, які сьогодні виникають в сфері HR-менеджменту на вітчизняних підприємствах в умовах воєнного стану.

Визначено світові тренди у сфері людського капіталу в 2023 році, зокрема: управління з врахуванням сили впливу працівників, фокусування на людській складовій сталого розвитку, розкриття потенціалу людей за допомогою технологій, забезпечення інклюзивності, рівності та різноманіття, створення екосистеми робочої сили тощо. Визначено було також можливість застосування цих трендів в діяльності підприємств України в умовах воєнного стану.

Щиро дякуємо Людмилі Нікітчук та Анні Семенчук за приділений час, надану інформацію і сприяння у практичній підготовці магістрантів за спеціальностями 073 «Менеджмент» та 076 «Підприємництво та торгівля».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */