Меморандум про співпрацю з Національним агентством України з питань державної служби та Вищою школою державного управління

Shares
22 березня 2024 року для Державного університету «Житомирська політехніка» відбулась знакова подія. Успішно була реалізована ініціатива Національного агентства України з питань державної служби, Вищої школи державного управління та Житомирської політехніки – науково-практична конференція за міжнародною участю «Штучний інтелект як інструмент професіоналізації публічної служби».

У науково-практичній конференції взяли участь майже 2 тисячі осіб, що свідчить про актуальність відповідної тематики та однозначно успішність заходу в цілому.
Радо вітали в стінах університету та у режимі онлайн наших гостей. Потужний склад учасників та спікерів протягом дня експертно дискутували щодо викликів, що постають перед суспільством та державною службою щодо безпечного використання штучного інтелекту. Модераторкою конференції виступила директорка Вищої школи публічного управління Юлія Лихач.
Відкрила захід в конференц-залі університету Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина. Від імені колективу Житомирської політехніки ректор Віктор Євдокимов привітав учасників конференції, окреслив перспективи розвитку штучного інтелекту для політехнічного закладу вищої освіти, а також представив діяльність університету за напрямом «Публічне управління».
Під час відкриття конференції, учасників привітали Катерина Левченко, Урядова уповноважена з ґендерної політики, Анатолій Мельниченко, проректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Олег Новомлинець, ректор Національного університету «Чернігівська політехніка», Андрій Стойко, голова галузевої експертної ради Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти з галузі знань «Публічне управління та адміністрування», Наталія Шамрай, директор Центру надання адміністративних послуг Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Міка Аалтола, директор Фінського інституту міжнародних відносин, Марія Плаксенко, керівниця команди «Людиноцентричні результати політик» проєкту SURGe, Джулія Бруссард, заступниця Представниці ООН Жінки в Україні.
Завершились урочистості підписанням Меморандуму про співпрацю між Національним агентством України з питань державної служби, Вищою школою публічного управління та Державним університетом «Житомирська політехніка». Впевнений в нашій успішній співпраці та її продуктивності.
Далі учасники мали можливість продовжити роботу у відповідних секціях, а за результатом конференції заплановане видання збірки тематичних постерів, які використовуватимуться Вищою школою у підвищенні кваліфікації публічних службовців і при розробці та реалізації навчальних програм.
Під час конференції ми винайшли можливість познайомити поважних гостей з нашим університетом, викладачами та студентами, презентували роботу Наукового парку і Інноваційного хабу, розповіли та представили окремі напрацювання в даному напрямі, пройшлися Інтерактивним музеєм науки і технологій, аудиторіями та коридорами університету. Окрему увагу приділили інформаційній системі управління закладом вищої освіти «Цифровий університет». Також щиро вдячний гостям, що підкреслили, за результатами візиту, одну з головних цінностей Державного університету «Житомирська політехніка» – людиноцентричність. Для нас це дуже важливо і цінно!
З нетерпінням очікуємо чергових візитів наших гостей до університету та починаємо з колективом роботу над перспективними проєктами, що обговорили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */