Житомир в інтерпретаціях Студентського екскурсійного бюро Житомирської політехніки

Shares

21 лютого кожного року відзначається Всесвітній день екскурсовода. Свято бере свій початок з 1990 року завдяки ініціативі Лоізідес, президента Міжнародної федерації екскурсоводів. Традиційно цього дня екскурсоводи в різних країнах світу проводять безкоштовні екскурсії для всіх охочих. Цього року не залишилися осторонь свята і члени Студентського екскурсійного бюро Житомирської політехніки, що функціонує на базі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи університету.

Члени екскурсійного бюро – студенти спеціальності 242 «Туризм» та «Туризм і рекреація» (групи ТЗ-9, ТЗ-10) – у ролі молодих дослідників розробили та провели екскурсію історичним центром м. Житомира, розкриваючи багату історичну та культурну спадщину національної історії. Прогулянка містом супроводжувалась історичними фактами, цікавими розповідями та веселими моментами, що створювало позитивну атмосферу. Провели екскурсію для всіх бажаючих Адамович Юлія та Осипчук Марія.

У своєму маршруті учасники гуртка зосередили увагу на історичних пам’ятках міста, які демонструють його історичне минуле – Замкова гора, Свято-Хрестовоздвиженський кафедральний собор, будівля колишнього магістрату, Собор Святої Софії, Монумент Вічної Слави, з якого видно Скелю Голова Чацького, Скелю Чотири Брати та інші цікаві місця.

Варто відмітити, що для членів Студентського екскурсійного бюро це була не перша екскурсія. Наприклад, у жовтні 2023 року у межах святкування Дня факультету бізнесу та сфери обслуговування гуртківці провели екскурсію, присвячену історії та розвитку університету. Екскурсія мала інтерактивну складову та передбачала отримання солодких подарунків із символікою кафедри та факультету.

Керівник Студентського екскурсійного бюро Віталіна Каленська супроводжувала членів гуртка на кожному етапі підготовки та проведення екскурсії, підтримуючи ініціативи та пропозиції студентів.

Ця ініціатива стала прикладом того, як студенти можуть активно залучатися до вивчення та просування культурних цінностей міста, створюючи можливості для розвитку освітнього та культурного середовища.

Надихаємося та розвиваємося!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */