Семінар на тему «Підготовка молодих журналістів та специфіка роботи регіональних медіа в Чехії»

Shares

У межах міжнародного проєкту «Підвищення якості підготовки молодих журналістів в Україні» з 27 листопада по 1 грудня 2023 року відбулося міжнародне стажування (навчальний курс «Підготовка молодих журналістів та специфіка роботи регіональних медіа в Чехії та Україні», Брно, Чехія) Лесі Зайко, к.філос.н., доцентки кафедри філософсько-історичних студій та масових комунікацій.

15 грудня 2023 року у підсумку міжнародного стажування Зайко Лесею, к.філос.н., доц. кафедри філософсько-історичних студій та масових комунікацій Державного університету «Житомирська політехніка» проведено семінар на тему «Підготовка молодих журналістів та специфіка роботи регіональних медіа в Чехії» для викладачів кафедри та здобувачів вищої освіти.

Слухачі семінару ознайомилися з інформацією про усі організовані зустрічі, екскурсії та специфіку підготовки молодих спеціалістів масмедійної галузі Чехії.

Цікавою для аудиторії виявилася інформація від Оксани Ставров, яка стосувалася необізнаності мешканців Австрії стосовно подій, які відбуваються на теренах України, та подача можливої дезінформації саме з неукраїнських джерел. Здобувачів освіти зацікавив досвід Університету Масарика стосовно організації роботи студентського радіо R та студентського телебачення Muni TV.

Унікальні можливості відвідування багатьох медіа, пресслужб, спілкування з професіоналами своєї справи та чудові різдвяні локації Праги, Брно та Відня зачарували своєю красою та теплом. Щира подяка Асоціації з міжнародних питань (АМО, Чехія) за можливість міжнародного стажування, новий досвід та ідеї, які обов’язково будуть використані у навчальному процесі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */