Вебінар «OSINT: як шукати інформацію та аналізувати соцмережі» від партнера Житомирської політехніки – проєкту USAID

Shares

Для здобувачів вищої освіти Житомирської політехніки, які навчаються на бакалаврських та магістерських освітніх програмах Комп’ютерна інженерія та Кібербезпека, завершення осіннього семестру 2023/2024 навчального року – це не лише час підготовки до сесії, а й період, що насичений різними освітніми та професійними заходами, які проводить або до яких долучає студентів кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки.

20 грудня 2023 року університетські здобувачі освіти разом з викладачами кафедри компʼютерної інженерії та кібербезпеки долучилися до  чергового вебінару «OSINT: як шукати інформацію та аналізувати соцмережі», який завершує розпочату проєктом USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» на початку 2023 року серію зустрічей з фахівцями провідних компаній та професійних спільнот, що займаються різними питаннями кібербезпеки та захисту інформації.

Доповідачем на вебінарі був пан Павло Фіялковський – аналітик української OSINT-агенції Molfar, яка займається питанням пошуку інформації з відкритих джерел. Координувала та модерувала захід пані Олена Кравчук, Workforce Development Manager проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України».

Під час вебінару було розглянуто такі питання:

  • інформаційна гігієна у сучасному інтернет-просторі;
  • поняття OSINT та алгоритм його роботи;
  • інструменти OSINT для роботи з інформацією;
  • правильний та ефективний пошук та аналіз зображень;
  • як помічати «хлібні крихти» в світі соціальних мереж та будувати на них стратегічні висновки.

Під часу вебінару всі учасники мали змогу розширити свій пул online-інструментів для роботи з інформацією, дізнатись, як працювати з деталями і де вони будуть корисні, побачити, як працюють взаємозв’язки між профілями однієї особи в різних соціальних мережах, чим може допомогти візуальна інформація і як відрізнити монтаж від реального кадру.

Багато уваги спікер приділив важливості захисту особистих даних, особливо для фахівців, які займаються розвідкою на основі відкритих джерел.

Щиро дякуємо проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» та персонально пані Олені Кравчук і пану Павло Фіялковському за надзвичайно цікавий та корисний захід.

P.S.

  1. Запис вебінару доступний на YouTube-каналі проєкту Кар’єра у сфері кібербезпеки, новини щодо наступних вебінарів – на Facebook-сторінці USAID Cybersecurity Activity.

Координатор проєкту
USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України»
від Житомирської політехніки,
завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки,
к.т.н., доцент Андрій ЄФІМЕНКО

Контакти:
E-mail: yefimenko.andrii@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */