Житомирська політехніка на семінарі USAID з розвитку кадрового потенціалу України в кібербезпеці

Shares

16 листопада 2023 року Проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» разом із MITRE Corporation провів практичний семінар з  розвитку кадрового потенціалу України в кібербезпеці.

Захід відбувся у межах Програми «Діалог про кібербезпеку», яка реалізується у партнерстві з The Aspen Institute Kyiv та зібрав понад 40 представників державного та приватного секторів, а також університетської спільноти.

Державний університет «Житомирська політехніка» на цьому заході представляв завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Андрій Єфіменко.

Семінар проходив за розробленою MITRE моделлю розвитку кадрового потенціалу у сфері кібербезпеки National Cybersecurity Workforce Development. Він згуртував кроссекторальну спільноту навколо розробки навчального підходу, який би базувався на навичках, через впровадження кращих міжнародних практик та через формування e майбутніх спеціалістів специфічного набору навичок, що потрібні для конкретної специфічної роботи.

Учасники семінару, експерти державного та приватного сектору, а також представники університетів, обговорили виклики та прогалини в наявних освітніх програмах та визначили можливості для співпраці між стейкхолдерами різних секторів задля покращення кількісної та якісної підготовки кадрів у сфері кібербезпеки. Особливістю семінару була активна діяльність кожного з учасників, спрямована знаходження шляхів реального покращення підготовки кадрів у галузі кібербезпеки.

Завідувач кафедри Житомирської політехніки Андрій Єфіменко, який є гарантом бакалаврської освітньої програми «Кібербезпека», поінформував учасників семінару про бачення, специфіку та інструменти ефективного формування професійних компетентностей здобувачів вищої освіти, які застосовуються в університетських бакалаврських та магістерських освітніх програмах, зокрема, імплементацію програм професійних сертифікацій від провідних виробників обладнання, програмного забезпечення та рішень з кібербезпеки. Також пан Андрій поділився з колегами досвідом реального підвищення рівня кваліфікації викладачів кафедри з питань мережних технологій, кібербезпеки тощо.

Для Житомирської політехніки семінар став майданчиком, який посилив комунікації та співпрацю з представниками академічної спільноти та представниками компаній-партнерів університету, а також місцем для налагодження нових контактів з представниками бізнесу, державного сектору, наукових установ – перспективними майбутніми партнерами.

Щира подяка Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» за чудово організований та проведений захід.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */