Житомирська політехніка на осінньому Boot Camp інструкторів академій Cisco-2023

Shares

З третього березня 2000 року Державний університет «Житомирська політехніка» є активним учасником освітньої програми Cisco Networking Academy, яка реалізується відомою американською ІТ-компанією Cisco. На базі університету функціонують Академія Cisco, Центр підготовки інструкторів Cisco та Центр підтримки академій Cisco.

Лише за 2023 рік в університетській академії пройшли навчання за професійними курсами з комп’ютерних мереж, мережної безпеки, кібербезпеки більше 1000 здобувачів освіти Житомирської політехніки, а через Центр підготовки інструкторів пройшли підготовку більше 20 інструкторів з різних українських академій Cisco.

2023 рік для спільноти інструкторів академій Cisco, до якої входять більше 20 викладачів-інструкторів Академії Cisco Житомирської політехніки, – це рік 25-річчя провадження програми Cisco Networking Academy. З одного боку, – це рік підведення підсумків, а з іншого, – це рік подолання нових викликів сучасного мінливого світу, а також рік підготовки до майбутніх невідворотних змін ІТ-середовища та ринку праці.

З метою підвищення рівня обізнаності та згуртування української спільноти інструкторів Cisco 24 листопада 2023 року на базі Центру підтримки академій Cisco при ТНТУ ім. І. Пулюя відбувся черговий професійний захід – Boot Camp інструкторів академій Cisco-2023. Традиційно він відбувався у змішаному форматі, частина  доповідачів та учасників брали участь очно, частина – дистанційно. Основною метою буткампу було поширення інформації про інновації та можливості, які надає програма та загалом компанія Cisco.

Доповідачами на заході були:

  • Карстен Сімонс (Head of Global Partner Strategies and Planning, Member of the NetAcad Leadership Team).
  • Арманд Леблоіс (Regional Manager, Cisco Neworking Academy Europe CIS).
  • Сергій Мартинчук (GM Cisco Україна).
  • Володимир Орлов (Регіональний менеджер з інновацій та цифрової трансформації).
  • Anna Czacharowska-Rybkowska  (Corporate Social Responsibility Program Manager at Cisco).
  • Ракель Мартінез (Technical Manager for Europe in NetAcad).

Особливу увагу учасники буткампу приділили доповідям Володимира Орлова “Технологічні ініціативи програми CDA в Україні” та “Освітні ініціативи програми CDA в Україні”, які, зокрема, стосувалися можливостей надання підтримки українським університетам, та технічній доповіді Ракель Мартінез, яка була присвячена поточним перспективним змінам програми Cisco Networking Academy, зокрема, представленню нових курсів, оновленню стеку обладнання, змінах на освітніх платформах Netacad.com та SkillsforAll.com .

Традиційно від Житомирської політехніки до буткамку долучилася потужна команда викладачів-інструкторів, а саме: Олександра Покотило, Єлизавета Байлюк, Олена Головня, Марія Колощук, Володимир Воротніков, Олексій Шелуха, Андрій Єфіменко та інші.

Участь у заході була неоціненним джерелом інформації для подальшого професійного розвитку. Отриманий досвід вже впроваджується в освітній процес у межах освітніх компонент, що викладаються університетським здобувачам вищої освіти  бакалаврських та магістерських освітніх програм спеціальностей 123 «Комп’ютерна інженерія», 125 «Кібербезпека та захист інформації», 172 «Телекомунікації та радіотехніка».

Щира подяка організаторам та доповідачам за чудово організований та проведений захід, теплу та щиру атмосферу професійного і особистого спілкування.

P.S. Матеріали та записи доповідей розміщено на сайті підтримки буткампу Boot Camp інструкторів академій Cisco – 2023.

Центр підтримки академій та підготовки інструкторів Cisco Державного університету «Житомирська політехніка»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */