Відкрита лекція від Teresa Albuquerque!

Shares

У рамках співпраці між кафедрою наук про Землю Житомирської політехніки та Інститутом наук про Землю, Університету Евори, Португалія 23 листопада 2023 року відбулася чергова лекція для здобувачів освіти спеціальностей 103 «Науки про Землю», 101 «Екологія», 183 «Технології захисту навколишнього середовища» та науково-педагогічних працівників.

Запрошеним лектором була Teresa Albuquerque, доцент, Політехнічний інститут Каштелу-Бранко-Політехнічний університет|CERNAS та наукова співробітниця Інституту наук про Землю (ICT), Університет Евори, Португалія.

Лекція на тему: “Екологічне моделювання за сценаріями змін клімату – приклад полуничного дерева” (Ecological modelling under climate change scenarios – the strawberry tree case study).

Вчена розповіла про особливості реалізації біокліматичного моделювання рослинних популяцій (на прикладі полуничного дерева Cornus capitata Wall. ex. Roxb.) та застосування отриманих результатів для планування стратегій продовольчої безпеки країни. Також за допомогою такого методу можна проводити оцінку майбутніх змін мікроклімату.

Відкрита лекція закінчилась активною дискусією між спікером та слухачами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */