Студенти Житомирської політехніки спеціальності 103 “Науки про Землю” відвідали колективне підприємство «Житомирводпроект».

Shares

24 листопада в рамках практичної підготовки з вивчення дисциплін: управління водними ресурсами, водні та земельні об’єкти урбанізованих територій, основи землеустрою студенти спеціальності 103 «Науки про Землю» відвідали колективне підприємство «Житомирводпроект».

Студенти дізналися про головні напрямки роботи підприємства та про основні проблеми водопостачання та водокористування Житомирщини. Підприємство виконує топографо-геодезичні та інженерно-геологічні вишукування, землевпорядні роботи та роботи по створенню проектно- ошторисної документації, здійснює авторський нагляд за будівництвом об’єктів.

Студенти ознайомились проектною документацією та дізналися, які компетенції є важливими для майбутнього фахівця в галузі наук про Землю та підвищать їх конкурентоспроможність на ринку праці. Студентів зацікавила інформація про кількість води, яка використовувалась підприємствами та побутовими споживачами в різні періоди розвитку держави. Також про важливість паспортизації водних об’єктів, проектування гідротехнічних споруд, ефективність та доцільність їх використання в умовах сьогодення та об’єктивні потреби побудови нових або реконструкції вже існуючих споруд.

Дякуємо СЕРИЛКО Юрію Степановичу – начальнику виробничо-технічного відділу колективного підприємства «Житомирводпроект», за цікаву та змістовну інформацію, яка дозволяє розкрити особливості та напрямки діяльності майбутньої професії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */