Тиждень Гідності на факультеті педагогічних технологій та освіти впродовж життя

Shares

Студенти факультету педагогічних технологій та освіти впродовж життя взяли участь у відзначенні Дня Гідності та Свободи в Україні. Це одне із знакових державних свят, встановлене на честь двох революцій – Помаранчевої 2004 року та Революції Гідності 2013-го. У цьому році країна відзначила перший ювілей Революції Гідності – 10 років.

Впродовж тижня на факультеті відбулися тематичні кураторські години до Дня Гідності та Свободи. Студенти ознайомилися з історичними подіями, які вплинули на появу цього дня в історії України, обговорили значення гідності та свободи в сучасному суспільстві, та як ці цінності впливають на життя кожного громадянина та значення цього дня в реаліях сьогодення.

Під час онлайн заходу до 10-ї річниці Майдану, який з Ірландії провела кандидат філологічних наук, доцент Канчура Євгенія, вона поділилася власними спогадами про Революцію Гідності як як учасник цих важливих подій.

24 лютого студенти та викладачі факультету вшанували пам’ять загиблих українців внаслідок голодоморів в ході акції “Запали свічку пам’яті жертвам голодомору” до Дня пам’яті жертв Голодоморів, які мали місце в 1921-1923 рр., 1932-1933 рр. та 1946-1947 рр.

Студенти факультету під керівництвом кандидата історичних наук, доцента Кондратюк Юлії підготували усний журнал, який нагадав про жахливі події, пов’язані з геноцидом, вчиненим стосовно українського народу. В ході акції її учасники запалили “свічку пам’яті” для того, щоб ототожнити себе зі своїми предками, які стали жертвами Голодомору, та унеможливити повторення чогось подібного в майбутньому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */