Студенти Житомирської політехніки спеціальностей 103 “Науки про Землю”, 101 «Екологія» відвідали Житомирський музей природи

Shares

Сьогодні, в рамках співпраці, студенти Житомирської політехніки спеціальностей 103 “Науки про Землю”, 101 «Екологія» відвідали один з найдавніших музейних закладів Полісся – Житомирський музей природи.

Студенти ознайомились з природними ресурсами поліського регіону, які представлені у колекції корисних копалин області, що складається із зразків граніту і лабрадориту, оглянули унікальні зразки моріону, топазу і берилу місцевих родовищ та колекцію пісковиків. Студенти дізналися про їх використання людиною від моменту становлення людської цивілізації до сучасного етапу. Також було проведено аналіз впливу кліматичних змін (третинний та четвертинний періоди) на формування земельних та водних ресурсів нашого регіону, його тваринний і рослинний світ.

Вразила студентів багата колекція музею, що демонструє природне біорізноманіття Житомирщини. Студентів зацікавила інформація про природне відновлення деяких видів, які було занесено до Червоної книги, а також про роль тварин у природному відновленні водного середовища.

Дякуємо Перту Петровичу ПЕЧЕНЮКУ – завідувачу відділу природи, за цікаву та змістовну інформацію про багатства природи рідного краю, наукові підходи до збереження та розвитку якої сьогодні лежать в основі підготовки фахівців природничої галузі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */