IV Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні виклики сталого розвитку бізнесу»

Shares

Факультетом бізнесу та сфери обслуговування Державного університету «Житомирська політехніка» 09 листопада 2023 року проведено ІV Міжнародну науково-практичну конференцію «Сучасні виклики сталого розвитку бізнесу».

З вітальним словом до учасників конференції звернувся проректор з наукової роботи та інноваційного розвитку Державного університету «Житомирська політехніка», Заслужений економіст України, д.е.н., д.держ.упр., професор Димитрій Грицишен, який привітав учасників конференції та наголосив на актуальності розгляду питань, які стосуються впливу інноваційних змін на розвиток суспільства, що особливо важливо в умовах необхідності відбудови та відродження нашої держави. Також відзначив, що у цей складний для нашої країни час дуже важливими є такі зустрічі, наше єднання, взаємна підтримка, обговорення найважливіших проблем освіти, науки, економіки.

Вступне слово було надано декану факультету бізнесу та сфери обслуговування, д.е.н., проф. Тарасюк Галині, яка також привітала учасників конференції та побажала плідної роботи в рамках наукової дискусії.

До привітань учасників конференції долучились провідні українські практики та науковці у сфері менеджменту та економіки, зокрема:

  • Денис Гюльмагамедов – заступник Директора Національного антикорупційного бюро України з питань цифрового розвитку та цифрових трансформацій;
  • Ольга Гарафонова – д.е.н., професор, професор кафедри менеджменту Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана;
  • Інна Кузнецова – д.е.н., професор, завідувач кафедри менеджменту організацій Одеського національного університету;
  • Володимир Шаров – керівник підрозділу розробок компанії Valtech Східна Європа (міжнародна цифрова агенція з трансформації бізнесу);
  • Інна Левицька – д.е.н., професор, завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Національного університету біоресурсів і природокористування України;
  • Алла Череп – д.е.н., професор, в.о. завідувача кафедри фінансів, банківської справи та страхування Запорізького національного університету, Заслужений діяч науки і техніки України;
  • Олександр Череп – д.е.н., професор, професор кафедри управління персоналом і маркетингу Запорізького національного університету, разом із Аллою Череп виступили з доповіддю «Європейський підхід до цифрового десятиліття».

На пленарному засіданні з доповідями виступили також:

Григорук Ірина – к.е.н., доцент, проректор з навчально-методичної роботи Вінницького фінансово-економічного університету, тема доповіді: «Зимовий туризм: досвід країн ЄС»;

Юшкевич Олена – д.е.н, професор кафедри менеджменту, бізнесу та маркетингових технологій Державного університету «Житомирська політехніка» з доповіддю «Зміцнення продовольчої безпеки та розвиток аграрного сектору в умовах війни»;

Кравчук Наталія – к.е.н., доцент, директор кафедри туристичних послуг Економічного університету в Бидгощі (Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy (WSG)) Польща, тема доповіді: «Виклики та можливості розвитку зрівноваженого туризму в сучасних умовах»;

Полчанов Андрій – д.е.н., професор, професор кафедри фінансів та цифрової економіки Державного університету «Житомирська політехніка», тема доповіді: «Проблеми та перспективи спеціальних режимів оподаткування: кейс ДІЯ.CITY»;

Клиновий Дмитро – к.е.н., доцент, провідний науковий співробітник відділу методології сталого розвитку Інституту демографії та проблем якості життя НАН України виступив з доповіддю «Природно-ресурсні активи як чинник розвитку індустрії гостинності регіону».

Всього по секціях факультету бізнесу та сфери обслуговування  було зареєстровано 310 учасників, 42 отримало можливість виступити під час конференції.

Учасники конференції мали змогу взяти участь у роботі наступних секцій:

  • Секція 1. Сучасні моделі ефективного менеджменту, бізнесу та маркетингу підприємств.
  • Секція 2. Економічний розвиток в умовах цифровізації економіки та суспільства.
  • Секція 3. Проблеми теорії та практики бухгалтерського обліку, контролю і аналізу.
  • Секція 4. Розвиток корпоративних фінансів в сучасних умовах господарювання.
  • Секція 5. Проблеми теорії та практики державних фінансів.
  • Секція 6. Туристичний та готельно-ресторанний бізнес: реалії та перспективи.

До виступів на секційних засіданнях були залучені аспіранти та студенти.

Так, в межах роботи Секції 1. «Сучасні моделі ефективного менеджменту, бізнесу та маркетингу підприємств» з доповідями виступили:

Доповідач Тема доповіді Науковий керівник
Бедер Дмитро (здобувач наукового ступеня «доктор філософії» спеціальність 073 «Менеджмент) «Цифровізація господарських процесів на підприємстві» Цаль-Цалко Ю.С.
Вітер Володимир (здобувач наукового ступеня «доктор філософії» спеціальність 073 «Менеджмент) «Тенденції, проблеми та перспективи залучення іноземних інвестицій в економіку України» Цаль-Цалко Ю.С.
Мартиненко Олександра (здобувач наукового ступеня «доктор філософії» спеціальність 073 «Менеджмент) «Ефективне управління діловою репутацією як складова комунікаційної стратегії підприємства» Бужимська К.О.
Шарук Тетяна (здобувач наукового ступеня «доктор філософії» спеціальність 073 «Менеджмент) «Критерії стратегічного розвитку інфраструктури залізничного транспорту в екстремальних умовах війни» Юшкевич О.О.
Степанчук Анастасія (студентка групи МО-68, спеціальність 073 Менеджмент) «Маркетингові стратегії розвитку на підприємстві» Пащенко О.П.
Антоневська Анастасія (студентка групи МА-1, спеціальність 075 Маркетинг) «Пошукова оптимізація сайту: алгоритми Google» Завалій Т.О.

У спільному засіданні Секції 2. «Економічний розвиток в умовах цифровізації економіки та суспільства», Секції 4. «Розвиток корпоративних фінансів в сучасних умовах господарювання» та Секції 5. «Проблеми теорії та практики державних фінансів» взяли участь:

Доповідач Тема доповіді Науковий керівник
Мікрюкова А.О., Похільченко К.Л. «Імпакт-інвестування в умовах повоєнної відбудови економіки України» Овандер Н.Л.
Строков О.В. «Формування корпоративної культури в умовах віддаленої зайнятості» Ткачук В.О.
Галатюк К.О. «Страховий ринок України в умовах російської агресії» Полчанов А.Ю.
Складанюк М.С. «Економічна сутність видатків на соціальну сферу» Литвинчук І.В.

На засіданні Секції 3. «Проблеми теорії та практики бухгалтерського обліку, контролю і аналізу» виступили аспіранти та викладачі кафедри інформаційних систем в управлінні та обліку:

  • Березівська М.Г. з доповіддю «Сучасний вплив цифровізації на бухгалтерський облік»;
  • Панійван К.Є., тема доповіді «Митний пост-аудит в умовах воєнного стану»;
  • Панічук О. В., тема доповіді «Облікова політика при формуванні платіжних активів на підприємстві»;
  • Селецька Д. О., тема доповіді «Сутність та роль екологічного податку»;
  • Тарасевич Г.П., з доповіддю «Облік та оподаткування соціальних інвестицій: чи є це на часі?»;
  • Захаров Д.М., доктор філософії, доцент, з доповіддю на тему: «Особливості митного оформлення медичних засобів».

На секційному засіданні «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес: реалії та перспективи» заслухали виступи:

  • Богач Н.В., Ярмолюк Д.І.  – Головні тревел-технологічні тренди в туризмі у 2023 році;
  • Клиновий Д.В., Петровська І.О. – Природно-ресурсні активи як чинник розвитку індустрії гостинності регіону;
  • Панасюк Д.С., Ярмолюк Д.І.  – Реалії вітчизняного туризму в умовах війни;
  • Ходоровська М.С., Ярмолюк Д.І. – Розвиток сирного туризму (на прикладі Закарпатської області);
  • Хорєв О.В., Ярмолюк Д.І. – Вплив соціальних мереж на індустрію гостинності;
  • Шпак А.В., Ярмолюк Д.І. -Проблеми та перспективи розвитку туризму в умовах війни.

Відзначимо, що у конференції взяли участь представники таких навчальних закладів як Національний університет «Чернігівська політехніка», Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана, Одеський національний університет, Національний університет біоресурсів і природокористування України, Запорізький національний університет, Вінницький фінансово-економічний університет, Економічний університет в Бидгощі (Польща), Полтавський університет економіки і торгівлі, Навчально-науковий інститут управління, економіки та природокористування Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського, Вінницький торговельно-економічний інститут ДТЕУ, Університет Григорія Сковороди в Переяславі, ЗВО «Міжнародний науково-технічний університет імені Академіка Юрія Бугая», та ін.

Дякуємо всім, хто долучився до проведення конференції! Плануємо порядок денний на конференцію вже у 2024 році! До зустрічі!

Тези матеріалів конференції будуть розміщені  у розділі “Конференції” на сайті Державного університету «Житомирська політехніка».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */