Відкрита лекція «Цифрова трансформація видобувної промисловості в Україні та світі»

Shares

31 жовтня 2023 р. відбулась відкрита лекція для здобувачів вищої освіти освітніх ступенів «бакалавр», «магістр» та «доктор філософії» спеціальності 184 «Гірництво» на тему «Цифрова трансформація видобувної промисловості в Україні та світі», яку провів керівник відділу маркетингу компанії K-MINE Олександр УМАНСЬКИЙ.

Відкрита лекція відбулася у змішаному форматі, на якій були присутні здобувачі освіти Державного університету «Житомирська політехніка», факультету гірничої справи, природокористування та будівництва, а також здобувачі освіти Криворізького національного університету, гірничо-металургійного факультету. До відкритої лекції долучилися Олександр ДОЛГІХ, кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри маркшейдерії Криворізького національного університету, Лілія МАТІЇШИН, кандидат технічних наук, доцент, виконувач обов’язків завідувача кафедри видобування нафти і газу Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу та Леся МОРОЗ, кандидат технічних наук, доцент кафедри видобування нафти і газу Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу та інші.

K-MINE – розробники програмного забезпечення повного циклу гірничого виробництва для геології, геодезії, маркшейдерії, картографії, планування і проектування гірничих робіт, управління інфраструктурою, інженерно-технічного супроводження видобутку корисних копалин відкритим та підземним способами.

Студенти дізнались, що геоінформаційна система K-MINE вирішує задачі від тривимірного моделювання родовищ і оцінки їх запасів до управління та планування роботою гірничого обладнання в кар’єрах і шахтах. Вона використовує загальноприйняті у світі підходи: інтерпретацію даних розвідки, оконтурення рудних тіл і зон мінералізації, каркасне моделювання родовища і поверхонь, варіографію, інтерполяцію просторових значень із залученням геостатистичних методів, блокове моделювання та оцінку запасів.

Наявність готових комп’ютерних модулів дозволяє використовувати систему для галузевих завдань в гірничій справі, промисловій безпеці, екології, будівництві.

Лекція супроводжувалась демонстрацією цікавих та інформативних слайдів. Після лекції, здобувачі освіти активно дискутували з лектором, задавали питання, які виникли під час лекції та отримали більш розгорнуті та змістовні відповіді.

Дякуємо шановному Олександру УМАНСЬКОМУ за цікаву та змістовну зустріч!


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */