Участь викладачів кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки у проєкті SCSA-UA «Veterano Cyber Cluster»

Shares

Наприкінці лютого 2023 року Житомирська політехніка уклала договір про співробітництво з Науковою асоціацією кібербезпеки України («SCSA-UA»).  Вже з початку березня викладачі університетської кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки розпочали активно співпрацювати з асоціацією, беручи участь у різноманітних очних та онлайнових зустрічах, семінарах, наукових конференціях та інших заходах, які проводить асоціація.

Одним із важливих освітніх проєктів, до реалізації якого долучилися фахівці Житомирської політехніки, є проєкт «Veterano Cyber Cluster». Цей проєкт здійснюється ГО «SCSA-UA» завдяки Програмі реінтеграції ветеранів, яку реалізує IREX за підтримки Державного департаменту США. Варто зазначити, що вміст проєкту є виключною відповідальністю ГО «SCSA-UA» і не обов’язково відображає погляди Державного департаменту США та IREX.

У межах проєкту українським ветеранам та ветеранкам викладалися такі навчальних курси:

Викладачі Житомирської політехніки забезпечували онлайнове викладання двох перших курсів технічного спрямування для двох груп ветеранів. У межах обох курсів протягом 3-х місяців двічі на тиждень проводилися лекційні, практичні, лабораторні заняття, а за потреби надавалися індивідуальні консультації.

Значну увагу викладачі приділяли формуванню практичних навичок слухачів з базового налаштування, адміністрування, діагностики роботи та захисту мережних пристроїв та кінцевих вузлів, які відпрацьовувалися у середовищі моделювання Cisco Packet Tracert. Для самостійної роботи слухачі були забезпечені доступом до матеріалів курсів на освітній платформі www.netacad.com. Наприкінці навчання слухачі здали підсумкові іспити та отримали сертифікати про успішне закінчення курсів.

Опанування матеріалів зазначених курсів стало суттєвим підгрунтям для ветеранів та ветеранок при проведенні наступного етапу проєкту – відборі та проходженні стажувань на базі українських ІТ-компаній.

Житомирська політехніка та Наукова асоціація кібербезпеки України відкриті до співпраці, отож, долучайтеся.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */