Підведення підсумків щодо використання кібербезпекової платформи RangeForce у Житомирській політехніці у 2022-2023 н.р.

Shares

З вересня 2022 року 110 здобувачів вищої освіти Житомирської політехніки, які навчаються на університетських бакалаврських та магістерських освітніх програмах «Комп’ютерна інженерія» та «Кібербезпека», а також 4 адміністратори (викладачі кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки) долучені до онлайнової навчальної кібербезпекової платформи RANGEFORCE.

Ліцензії для доступу до платформи університет отримав у межах реалізації партнерського проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України».

Особливістю платформи RANGEFORCE є організація та подання навчального матеріалу – платформа містить окремі модулі, що відповідають певним завданням та невеликим темам, модулі об’єднуються у більші тематичні курси, а з курсів формуються тренінгові плани. Варто зазначити, що платформа RANGEFORCE містить не лише ґрунтовний теоретичний матеріал і засоби оцінювання, а також дає змогу виконувати різноманітні практичні ситуаційні завдання у підготовлених для певних тем спеціалізованих віртуальних середовищах.

У першому семестрі 2022-2023 н.р. університетські здобувачі освіти використовували ресурси платформи RANGEFORCE для вивчення таких дисциплін як:

    • Технології адміністрування та захисту інформаційних систем (тренінговий план Microsoft Security Core).
    • Розширена мережна та хмарна безпека (тренінговий план Cloud Security).

У другому семестрі 2022-2023 н.р. – для вивчення таких дисциплін як:

    • Кібероперації (тренінговий план Cybersecurity Foundations).
    • Тестування на проникнення, виявлення та розслідування інцидентів кібербезпеки (тренінговий план Junior Penetration Tester)
    • Тестування на проникнення, етичний хакінг та цифрова криміналістика (тренінговий план Junior Penetration Tester).
    • Моніторинг, аудит та управління системами кібербезпеки (тренінговий план SOC Analyst 1).

Після завершення навчання кожен зі студентів отримав сертифікат про завершення відповідного тренінгового плану та додаток до сертифікату із переліком опанованих модулів. Разом це більше ніж 400 сертифікатів.

Крім запропонованих у межах навчальних дисциплін тренінгових планів, здобувачі освіти також мають можливість вільно обрати будь який тренінговий план, курс чи модуль для самостійного вивчення, чим вони і скористалися під час канікул. Багато хто із здобувачів-магістрів обрали для вивчення у період літніх канікул тренінговий план Web Application Security.

Крім того, ресурси платформи RANGEFORCE активно застосовуються для підготовки університетських студентських команд для участі у різних змаганнях з кібербезпеки. Одним із змагань, участь у яких найближчим часом візьмуть дві команди університету, є всеукраїнські змагання Sikorsky CTF-2023.

Планується, що у наступному навчальному році проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» продовжить співпрацю з університетом щодо використання платформи RANGEFORCE

Координатор проєкту
USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України»
від Житомирської політехніки,
завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки,
к.т.н., доцент Андрій ЄФІМЕНКО

Контакти:
E-mail: yefimenko.andrii@gmail.com,
Т.м.: +38(067)388-76-17 (+Телеграм, +Viber, +Signal).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */