Ми знову перші! Академічний рейтинг університетів “Топ-200 Україна 2023”

Shares

Центр міжнародних проєктів “Євроосвіта, в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence, презентує наступний, сімнадцятий академічний рейтинг закладів вищої освіти України “Топ-200 Україна 2023”.

При складанні цьогорічного рейтингу експерти враховували сучасні тенденції розвитку вищої освіти, яка продовжує зазнавати глибинних змін, у тому числі в результаті впливу пандемії COVID-2019 та повномасштабного воєнного вторгнення росії в Україну. До уваги бралися Берлінські принципи, затверджені учасниками другої наради IREG та напрацювання міжнародних конференцій. Експерти зосереджували свою увагу на інструментах адаптації методологій оцінювання ефективності діяльності університетів до сучасних реалій.

Оцінювання діяльності українських університетів у 2023 році здійснювалося на основі використання набору 6 міжнародних та 4 національних показників.

Державний університет “Житомирська політехніка” у академічному рейтингу ЗВО України 2023 року посів  54 місце з 200 університетів України. Також відзначимо, що наш університет займає перше місце серед ЗВО Житомира.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */