Студенти Житомирської політехніки – учасники програми UPSHIFT Україна

Shares

Студентки спеціальності 051 «Економіка» факультету бізнесу та сфери обслуговування Державного університету «Житомирська політехніка» Каміла ПОХІЛЬЧЕНКО, Анастасія МІКРЮКОВА та Катерина ДЕМʼЯНЧУК у складі команди «Химери» є учасницями 8-го відбору інноваційної програми для підлітків та молоді віком від 14 до 24 років UPSHIFT Україна, що реалізується завдяки глобальній програмі Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Проблема, якою опікується команда в рамках участі в соціальному проєкті, стосується ігнорування психологічних проблем молоддю. Протягом кількох днів активної роботи в BootCamp під керівництвом досвідчених менторів командою було обґрунтовано основні напрями розробки цієї проблеми, заходи, які варто провести для впливу на ситуацію, а також проведено розрахунок планових витрат за проєктом.

Цікаво, що, згідно з попереднім опитуванням учасницями команди молоді м. Житомир віком 16–22 роки, було виявлено, що 56,3 % респондентів почувають себе переважно комфортно, обговорюють свої можливі психологічні проблеми з близькими людьми та родиною. Однак, 44,3 % опитаних (або 144 особи) заявили, що в цілому погано обізнані у питаннях ментального здоров’я та емоційної стабільності.

Наразі визначено кілька ключових напрямів реалізації проєкту командою «Химери», серед яких:
– тематичні подкасти, до яких будуть залучені експерт-психолог та цікаві гості;
– зоотерапія, де буде багато спілкування з пухнастими друзями, та інше.

Проєкт має важливе значення для нашого міста, піднімає проблематику здоров’я молодих людей. Як стверджують самі дівчата, їхня головна мотивація займатися цим проєктом – допомогти молодим людям звернути увагу на те, що їх ментальне здоров’я, а також психологічна та емоційна стабільність, важливі в умовах сьогоднішнього часу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */