Вітаємо зі Всесвітнім днем метрології!

Shares

20 травня відзначається Всесвітній день метрології, присвячений річниці підписання Метричної конвенції у 1875 році. Ця міжнародна угода створила основу для функціонування узгодженої системи вимірювань у всьому світі.

Метролог — це фахівець, який займається вимірювальною технікою, визначенням точності результатів вимірювань та забезпеченням належного калібрування та сертифікації вимірювальних приладів.Саме від нього залежить, наскільки точно працюють банкомати, поліцейські радари, медична техніка, побутові лічильники і тому подібне. 

Інтенсивне впровадження новітніх комп’ютеризованих інформаційно-вимірювальних систем у виробничий процес неможливе без висококваліфікованих інженерів-метрологів, які будуть проектувати, впроваджувати та обслуговувати ці системи.

Державний університет “Житомирська політехніка” готує спеціалістів за спеціальністю 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка». Випускники за спеціальністю мають можливість займати посади:

    • керівників та провідних спеціалістів в державних установах і центрах стандартизації, метрології та сертифікації промислової продукції, споживчих товарів та послуг;
    • головних метрологів підприємств та фірм різних форм власності;
    • інженерів-розробників комп’ютеризованих інформаційно-вимірювальних систем та електронних приладів;
    • фахівців зі стандартизації та метрології;
    • фахівців з конфігурування комп’ютерних систем;
    • спеціалістів з проектування комп’ютерних мереж та ін.

Детальніше про спеціальність дізнайтесь на сайті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */