Співпраця з Університетом «Тор Вергата», м. Рим

Shares

Впродовж 2017-2021 років Державний університет «Житомирська політехніка» в складі консорціуму ЗВО країн ЄС, Грузії та України було долучено до реалізації проєкту за програмою Еразмус+/КА2-Розвиток потенціалу вищої освіти – «Магістерська програма з Розумного транспорт і міської логістики» (585832-EPP-1-2017-1-IT-EPPKA2-CBHE-JP-SmaLog).

В рамках завершального етапу реалізації даного міжнародного проєкту, відбувся візит представника відділу міжнародних зв’язків Махна Артура до італійського університету-партнера, координатора проєкту.

Основною метою перебування стало проведення постмоніторингу та перевірки забезпечення сталості функціонування результатів проєкту, а саме забезпечення навчального процесу за освітньо-професійною програмою «Розумний транспорт та міська логістика», спеціальності 275 «Транспортні технології”. Координатор проєкту, проф. Антоніо Комі (Кафедра транспорту і логістики), належним чином оцінив виконання поставлених цілей і задач всіма членами консорціуму, і Житомирською політехнікою, зокрема; про що свідчать позитивні показники фінального аудиту з боку Виконавчого агентства програми Еразмус+.

Окрім того, було проведено зустрічі з керівництвом відділу міжнародного співробітництва та підрозділу академічної мобільності – проф. Джанлукою Матароччі та др. Альмою Орацці.

Сторони обговорили питання імплементації нового спільного проєкту Erasmus+/KA171 – “Міжнародна кредитна мобільність” (2022-2025). В рамках даного проєкту, починаючи з осіннього семестру 2023-2024 н.р., студенти, аспіранти Житомирської політехніки матимуть змогу пройти навчання/стажування тривалістю 3-5 міс. на базі Університету «Тор Вергата». Проєкт охоплює наступні профілі підготовки: «Комп’ютерні науки», «Економічні науки» та «Транспортні технології».

Також було досягнуто домовленостей щодо подальшого розширення напрямів співпраці між університетами. Найближчим часом очікується проведення серії онлайн-семінарів за участю представників відділів міжнародного співробітництва і відповідних навчальних підрозділів обох навчальних закладів.

Сподіваємося на подальший успішний розвиток співпраці!

Відділ міжнародних зв’язків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */