Молоді науковці Житомирської політехніки – учасники програми DAAD ім. Л.Ейлера

Shares

Впродовж 2022-2023 н.р. молоді науковці факультету гірничої справи, природокористування та будівництва, представники кафедр гірничого профілю беруть участь в міжнародному науковому проєкті ім. Леонарда Ейлера в рамках програми наукових грантів Німецької служби академічних обмінів (DAAD) в партнерстві з Технічним Університетом “Гірнича Академія” м. Фрайберг (Німеччина):

  • кафедра гірничих технологій та будівництва ім. проф. Бакка М.Т. к.т.н., доц. Шамрай Володимир;
  • кафедра маркшейдерії – асис. Куницька Марина, асп. Леонець Ірина.

Впродовж І-го семестру учасники працювали на базі Житомирської політехніки під подвійним керівництвом – наставників від української та німецької сторін.

З травня 2023 р., в рамках 2-го циклу програми, розпочалося стажування на базі ТУ “Гірнича Академія” м. Фрайберг, Інституту відкритих гірничих робіт та Інституту маркшейдерської справи, відповідно. Під час перебування в закордонному університеті наші науковці матимуть можливість провести практичну частину досліджень в лабораторіях закордонного ЗВО.

Протягом 10-13 травня представники Житомирської політехніки взяли участь в 15-му Міжнародному симпозіумі зі сталої (відкритої) розробки корисних копалин, представивши доповіді за темами виконуваних в рамках проекту робіт.

 

Учасниками заходу стали представники профільних університетів з багатьох країн світу: Польщі, Чехії, Словаччини, Німеччини, Австрії, Сербії, Болгарії, Греції, Туреччини, Таїланду, В’єтнаму…

В завершальний день Симпозіуму було організовано візити на гірничі підприємства регіону Саксонія.

Бажаємо нашим колегам вдалого стажування та плідної наукової роботи!

Відділ міжнародних зв’язків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */