Лекція «Fortify your defenses: Talks about Security Perimeter» від фахівців з кібербезпеки компанії «Infopulse»

Shares

Забезпечення якісної підготовки здобувачів вищої освіти та подальше їх успішне працевлаштування неможливе без формування високого рівня сучасних фахових компетентностей. Такий результат досягається у випадку, коли до провадження освітнього процесу як партнери долучаються представники галузі. Особливо це є актуальним для галузі 12 – «Інформаційні технології».

Одним із потужних партнерів Житомирської політехніки, з яким вже кілька років поспіль активно реалізується співпраця, є міжнародна компанія Infopulse. Фахівці компанії проводять онлайн лекції та вебінари для студентів університету, долучаються до офлайнових заходів на базі університету, беруть участь як партнери у процесах акредитації освітніх програм тощо.

Одним із заходів, який було проведено 23 травня 2023 року саме для студентів Житомирської політехніки, стала онлайн лекція «Fortify your defenses: Talks about Security Perimeter».

Доповідачами були фахівці компанії за напрямом кібербезпека Костянтин Лосінський (Security Architect) та Дмитро Сірош (Security Portfolio Manager), а модераторами – Анастасія Дашко (Education Manager) та Андрій Єфіменко (завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Житомирської політехніки).

Слухачами на лекції були 55 студентів, які навчаються на бакалаврських та магістерських університетських освітніх програмах «Кібербезпека» та «Комп’ютерна інженерія», а також викладачі кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки, які забезпечують провадження освітнього процесу на цих програмах.

На початку лекції пані Анастасія разом із паном Дмитром коротко розповіли про історію та сучасність компанії Infopulse, про кроки по збереженню співробітників і підтримки операційної діяльності на початку війни, а також про діяльність компанії у поточних умовах, як в Україні, так і за кордоном.

Надалі пан Дмитро разом з паном Костянтином перейшли до основної частини лекції, у якій професійно та ґрунтовно, з аналізом важливих деталей та практичних кейсів із досвіду, розглянули такі актуальні теми:

    • визначення безпекового периметру та його роль у кібербезпеці;
    • сучасні підходи до зміцнення безпекового периметру;
    • контроль доступу та аутентифікація;
    • захист від внутрішніх та зовнішніх загроз;
    • практичні поради для побудови надійного безпекового периметру.

Наприкінці лекції доповідачі детально відповіли на запитання слухачів, які були надіслані в чат. Найцікавіші стосувалися практичного застосування WAF (Web Application Firewall) як елемента безпекового периметру та питання щодо можливостей опанування та застосування сучасних SIEM-системи як складових SOC (Security Operation Center).

Щиросердечна подяка фахівцям компанії Infopulse Анастасії Дашко, Костянтину Лосінському, Дмитру Сірошу за чудово організовану та проведену лекцію. Очікуємо наступних цікавих подій.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

P.S.

    1. Запис лекції для студентів Житомирської політехніки доступний за посиланням – Fortify your defenses: Talks about Security Perimeter.
    2. Новини від компанії Infopulse доступні в освітньому телеграм-каналі Infopulse Education.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */