Еразмус+: візит делегації Житомирської політехніки до Університету Думлупінар, м.Кютахья (Туреччина)

Shares

Офіційна делегація викладачів Державного університету “Житомирська політехніка”з 24 по 28 квітня 2023 року у проєкті академічної мобільності Erasmus + в рамках INTERNATIONAL STAFF WEEK на базі Університету Думлупінар (м. Кютахья, Туреччина).

До складу делегації увійшли 8 співробітників Житомирської політехніки, серед яких д.геолог.наук, проф. Віктор Підвисоцький, к.фіз.-мат.наук, доц. Олександр Прилипко, к.т.н., доц. Василь Мамрай, к.пед.наук Ірина Гайдай, старший викладач Олена Лисянюк, асистент Тетяна Вергун, асистент Ірина Біляк, спеціаліст відділу міжнародних зв’язків Анастасія Крошко.

У рамках візиту у програмі міжнародного стажування взяли участь близько 50 науковців та управлінців з різних куточків світу, серед яких Україна, Туреччина, Болгарія, Алжир, Іспанія, Італія, Польща, Кенія, Молдова, Ірак, Азербайджан, Марокко, Боснія і Герцеговина, Грузія.

Університет Думлупінар в Кютахьї налічує більш, ніж 50 тис. студентів, у тому числі 10 тис.іноземних студентів. У структурі університету – 11 факультетів, 14 професійних шкіл, 2 коледжі.

Університет вже протягом довгого часу підтримує дружні стосунки з Житомирською політехнікою, здійснює підтримку міжнародних проєктів, спрямованих на поширення гуманітарних цінностей у всьому світі.

В рамках візиту делегації доц. В.Мамрай виступив з доповіддю про міжнародну діяльність Житомирської політехніки, виклики, які долає університет під час військового стану.

І.Гайдай розповіла про Центр освіти впродовж життя та Школу педагогічного дизайну, які відкрилися на базі університету.

Крім безпосередньої участі в заходах Міжнародного тижня тренінгу (Staff Training Week), проф. В.Підвисоцький та доц. О.Прилипко провели зустрічі з представниками відповідних кафедр Інженерного факультету.

Зокрема, проф. В.Підвисоцький провів лекцій на тему “Розвідка, пошук та видобування алмазів” для аспірантів кафедр гірництва та геології.

Доц. О.Прилипко представив презентацію “Щодо особливостей дистанційного викладання дисциплін математичного профілю”.

В останній день перебування учасники відвідали археологічну пам’ятку – залишки давньогрецького поселення Айзаной, що знаходиться поблизу м.Кютахья.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */