День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Shares

8 травня Україна та демократична світова спільнота згадують трагічні сторінки історії 1939-1945 років…. Протягом десятиліть була впевненість, що війна на нашій українській землі – це лише історія, події з кінохронік, книжок та переказів, що розповідали нам старші покоління, учасники трагічних та переможних подій тих шести страшних років в історії людства.

Нацизм приніс смерті, руйнування, горе торкнулося кожної домівки та родини, адже мільйони людей загинули, зокрема й 8 мільйонів українців.

8 травня 1945 року набрав чинності акт про беззастережну капітуляцію вермахту. Історично увесь вільний світ саме 8 травня щороку вшановує пам’ять усіх, чиї життя були забрані тією війною. Президент України Володимир Зеленський сьогодні подав до Верховної Ради України законопроєкт, яким запропонував встановити 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

“Це чиста історія, без ідеологічних домішок. І це – історія нашого народу, наших союзників, усього вільного світу. Сьогодні ми повертаємо її нашій державі.”

“Ніколи знову!” – ці слова наповнені змістом для кожного українця! Наші предки протистояли ворогові під час Другої світової війни 1939-1945 років, наші сучасники, наші Герої захищають Україну та увесь світ від тотального зла сьогодення…

Впевнені, що Перемога над ворогом, який застосовує проти нашої рідної землі ті самі звірські методи військової агресії, анексії, окуповує нашу територію й депортує мирне населення, здійснює масові вбивства й катування наших громадян, бомбардує міста і випалює землю, обов’язково буде. Ми єдині у своєму прагненні до цього, з нами – увесь вільний світ!

Пам’ятаємо! Переможемо!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */