Cтуденти Житомирської політехніки – учасники проєкту “Молодіжна експертиза”

Shares

Cтуденти і викладачі Житомирської політехніки – учасники заходу «Відкриття туристичного сезону в Тетерівській громаді-2023». Пізнавати рідний край, розробляти нові туристичні маршрути та залучати до цієї діяльності всіх охочих – такою є мета здобувачів вищої освіти за спеціальністю «Туризм».

4 травня 2023 року студенти груп ТЗ-8 (Дарина Кузьменко, Карина Баранська , Марія Словінська) і ТЗ-9 (Марія Осипчук, Тетяна Подік, Юлія Смолюк, Сабіна Гасімова, Дарія Петренко) разом із старшим викладачем кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Людмилою Горшковою взяли участь у проведенні заходу з нагоди «Відкриття туристичного сезону  в Тетерівській громаді-2023». Захід організовано віділом культури та туризму Тетерівської територіальної громади за сприянням КУ «Житомирський   обласний туристичний інформаційний центр» ЖОР. У заході взяли участь колеги з вишів м. Житомира та студенти, що здобувають освіту за спеціальністю «Туризм».

Упродовж заходу учасники інфотуру мали змогу ознайомитися в с.  Тригір’я з Преображенським Тригірським чоловічим монастирем. Монастир розташований на одній із трьох гір, скелястого берега річки Тетерів. У «Відомостях про Тригірський Преображенський чоловічий монастир» за 1854 рік сказано: «Засновниками цього монастиря в 1613 р. були поміщики Трояновського маєтку Микола та Феодір Олександровичі Вороничі. Пізнавальною туристичною локацією була зупинка в лісовому заказнику місцевого значення «Над Тетеревом», що займає вздовж річки майже 35 гектарів, на території якого росте близько 60 дубів поважного віку. Найстарший з них – дуб Патріарх – має вік 590 років. Наступною туристичною локацією був скеледром. Використовується скеледром для тренування альпіністів та скелелазів. Над та під скелями є зручні місця  для облаштування наметового табору.

В рамках програми заходів було передбачено командну участь в проєкті «Міжнародна експертиза», яку проводили в с. Дениші на території колишньої церковно-приходської школи. Всі учасники поділилися на групи і прийняли участь у виконанні запропонованих завдань. З азартом готували свої змістовні відповіді і презентації, активно приймали участь  у квесті. За результатом проекту команда «Житомирської політехніки» отримала подяку від організаторів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */