Здобувачі освіти відвідали прем’єрний показ анімації «Мавка. Лісова пісня»

Shares

13 березня здобувачі освіти 1 курсу разом з кураторами Іриною ДАВИДОВОЮ, Андрієм КРИВОРУЧКОМ, Анастасією КАГУКІНОЮ відвідали прем’єрний показ анімації  «Мавка. Лісова пісня» у кінотеатрі ім. І. Франка.

Показ анімації присвячений 152-й річниці від Дня народження геніальної дочки українського народу, письменниці, перекладачки та культурної діячки — Лесі Українки.

«Мавка. Лісова пісня» створено за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» та на образах слов’янської міфології. Це історія про магічну силу кохання, яке об’єднує, рятує та дарує життя. Тільки воно здатне відкрити в людині дивовижні здібності й якості, за допомогою яких можна подолати зло й людські вади. Створювати фантазійні світи Мавки художникам допомагали консультанти зі Всесвітнього фонду дикої природи “WWF-Україна”.

Мультфільм створювався за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Міністерства культури та інформаційної політики України, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

У січні 2022 року, напередодні найбільшого кіноринку European Film Market у рамках Берлінського кінофестивалю, Animagrad представив міжнародну версію трейлеру й слова Лесі Українки лунали на весь світ. Команда представлятиме мультфільм не лише в Берліні, а й на всіх найбільших галузевих фестивалях та кіноринках, включно з кіноринками Marché du Film (Канни, Франція) та American Film Market (Лос-Анджелес, США).

Все буде Україна!

Детальна інформація про фільм: http://frankocinema.zt.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */