Зустріч студентів Житомирської політехніки з журналістом Леонідом Мацієвським

Shares

9 березня відбулася зустріч студентів з журналістом, блогером, а нині офіцером ЗСУ Леонідом Мацієвським за темою «Патріотичний блоґінг під час війни».

До широкомасштабного вторгнення Леонід вів низку відео-блогів на платформах «Tik tok» та «Instagram», а також успішно розвінчував фейки ворожої пропаганди.

Спікер ділився досвідом, як підібрати теми для блога, як написати сценарій та організувати й провести зйомки. Своєю діяльність спікер довів, що топовими можуть стати відео і навіть на, як здається, «непопулярні» теми, адже культуру блоґінгу формують не лише фоловери, а насамперед сам блогер.

В минулому році як офіцер запасу Леонід став до лав ЗСУ і брав участь у бойових діях на Сход країни й змушений припинити медіадіяльності, але у період проходження реабілітації після поранення знову повернувся до блогерства й розповів, чим відрізняється нинішній контент від попереднього.

Він продемонстрував аудиторії свої роботи про розрізнення шевронів підрозділів Збройних сил України, про маловідомі сторінки біографії історичних постатей (С. Бандери, Р. Шухевича та ін.).

Особливу увагу в розмові зі студентами було приділено питанням інформаційної безпеки та етиці діяльності журналіста під час воєнного стану. Розповідаючи про досвід участі в бойових діях, Леонід Мацієвський розкрив секрет, що йому дозволяє тримати бойових дух, незважаючи на труднощі та незгоди, – віра в майбутнє нашої держави та ідеологія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */