Всесвітній день лісів (World Forestry Day) у Житомирській політехніці

Shares

Щороку 21 березня у світі відзначають Всесвітній день лісів. Щороку в цей день фахівці з усього світу обговорюють користь лісу, товарів та послуг, отриманих з лісу.

З нагоди відзначення свята, у структурному підрозділі Державного університету «Житомирська політехніка» на базі науково-дослідної установи «Поліський філіал УкрНДІЛГА» відбулася зустріч здобувачів освіти кафедри екології та природоохоронних технологій із стейкхолдером Олегом ЖУКОВСЬКИМ, канд. с.-г.н., старшим науковим співробітником Поліського філіалу УкрНДІЛГА.

Олег ЖУКОВСЬКИЙ розповів здобувачам освіти історію розвитку лісового господарства в України, передумови створення Поліського філіалу та ознайомив з сучасними напрями наукових досліджень співробітників.

Було обговорено значення та цінність власних лісових ресурсів, з врахуванням невиснажливого використання лісових ресурсів (без заподіяння шкоди лісовим екосистемам) з метою їх збереження для майбутніх поколінь.

Після зустрічі для здобувачів освіти провела екскурсію по міні-дендропарку філіалу та огляд лабораторії радіології філіалу старший науковий співробітник філіалу, канд.с.-г.н., доцент КУРБЕТ Тетяна.

Відвідувачі мали змогу дізнатися назву та доторкнутися до рідкісних деревних рослин у власному міні-дендропарку філіалу. А під час огляду лабораторії здобувачі освіти познайомились з роботою гамма- та бета-спектроаналізаторів, дізналися хід приготування зразків та вимірювання у них радіоактивного забруднення.

Щиро дякуємо організаторам за цікавий захід!

Закликаємо всіх пам’ятати про цінність та значення лісів! Ліс – це життя!

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */